≫ 

Junajted petardirao LASK: Solskjerov džek-pot iz Kine označio kraj najlepše bajke u Ligi Evrope!

Bazel razmontirao Ajntraht (3:0), a Bašakšehir jedva pobedio Kopenhagen

  • 0
Odion Igalo Odion Igalo Foto: Tanjug/AP

Gajili su ljubitelji LASK-a nadu da će uprkos činjenici da zbog pandemije korona virusa i zatvorenog stadiona mogu da se nose sa velikim Mančester junajtedom, ali to nije bio slučaj. Najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Lige Evrope poraženo je od strane Crvenih đavola sa 5:0, pa sa nikakvim šansama putuje na revanš na Teatar snova sledećeg četvrtka (ako se bude igrao).

Čovek odluke - Odion Igalo. Iskusni Nigerijac koji je sa malim entuzijazmom od strane navijača Junajteda dočekan poslednjeg dana prelaznog roka kada je stigao iz Kine na pozajmicu, pokazao je da je izuzetno koristan po tim Olea Gunara Solskjera kada dobije šansu kao starter.

Pre nekoliko dana u FA kupu protiv Derbija kao starter je dao dva komada, a večeras u Lincu pogodak i asitencija za rutinski trijumf kombinovanog tima Mančester junajteda. Nemanja Matić ostao je na klupi da odmori posle sjajnih partija u Premijer ligi, a da će ovo gostovanje biti rutinska stvar za Engleze bilo je jasno u 28. minutu kada je Igalo sjajno prebacio loptu s noge na nogu i lepim udarcem matirao golmana LASK-a.

Mančester je generalno dominirao, dozvolio domaćinu tek poneki šut ka golu Serhija Romera, a čitav posao završen je u 58. minutu kada je Igalo odložio loptu Danijelu Džejmsu, a mladi Velašnin preciznim udarcem dotukao LASK. Tužan kraj za simpatični austrijski tim koji je oduševio mnoge ove sezone, posebno jer je u 82. minutu Huan Mata postigao i treći pogodak za Đavole.

U samom finišu i nadoknadi u strelce su se upisali i rezervisti Mejson Grinvud i Andreas Pereira, pa su domaćini pretrpeli pravu katastrofu. Možda i nezasluženo na kraju, ali će se uvek pitati da li su mogli više da su tribine stadiona bile pune večeras...

Ajntraht iz Frankfurta demoliran je na svom terenu od stane Bazela sa 3:0, pa će imati minimalne šanse u revanšu za sedam dana koji će se igrati na istom mestu bez prisustva publike.

Da će biti problema za tim našeg Filipa Kostića (odigrao čitav meč) bilo je jasno posle uvodnih pola sata kada su gosti poveli sjajnim golom Samuelea Kampa iz slobodnog udarca. U nastavku se Ajntraht totalno otvorio što su gosti iskoristili i iz lagnaih kontri preko Bue i Fraja stigli do kapitalne zalihe pred revanš.

Turski Bašakšehir stekao je prednost posle prve utakmice u okršaju sa Kopenhagenom (1:0) zahvaljujući pogotku Bosanca Edina Višće u 89. minutu sa bele tačke. Glup penal napravili su gostujući fudbaleri, a turski tim to nije propustio da kazni, pa će tim Danijela Aleksića (igrao svih 90 minuta) putovati na revanš sa golom prednosti.

LIGA EVROPE, 1/8 FINALA, PRVI MEČEVI

Bašakšehir - Kopenhagen 1:0

/Višća 89. penal/

Ajntraht Frankfurt - Bazel 0:3

/Kampo 27, Bua 73, Fraj 85/

LASK Linc - Mančester junajted 0:5

/Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+1, Pereira 90+3/

Olimpijakos - Vulverhempton 21.00

Rendžers - Leverkuzen 21.00

Volfzburg - Šahtjor 21.00

Odloženo:

Inter - Hetafe

Sevilja - Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA