≫ 

Premijer liga u opasnosti? Korona virus primorao Engleze na hitan sastanak u petak

Prekretnica sezone se možda desila u četvrtak uveče

  • 0
Premijer liga, logo Premijer lige Foto: Shutterstock

Menadžer Arsenala Mikel Arteta je tada proglašen pozitivnim na korona virus i to samo sat vremena nakon što je potvrđeno da će sve utakmice ovog vikenda biti odigrane regularno.

Arteta nije bio jedini jer je slučajeva bilo i u Lesteru, ali i u Čelsiju, gde je ceo tim otišao u karantin zbog Kaluma Hadson Odoija koji je takođe pozitivan na spomenuti virus.

Sve ovo je alarmiralo čelnike Premijer lige da za petak zakažu hitan sastanak na kom će odlučivati o daljem toku sezone.

Utakmica Arsenala i Brajtona, koja je trebalo da bude odigrana u subotu je odložena, a na sastanku će biti predstavnici svih 20 klubova.

Klubovi insistiraju na tome da se odlože svi mečevi ovog vikenda pošto postoji bojazan za igrače i integritet takmičenja.

- U svetlu Arsenalove objave kojom potvrđuju da je njihov menadžer Mikel Arteta testiran kao pozitivan na COVID-19, Premijer liga će imati sastanak u petak pre podne. Liga neće dalje komentarisati situaciju pre kraja sastanka - navodi se u saopštenju.

Više detalja bi trebalo da bude poznato oko podneva, ali se za sada zna da je jedan od predloga da se odlože sve utakmice do pauze za međunarodne utakmice, kada bi mogli da se nađu novi termini.

Podsećamo da je korona virus uicao na čitav svet sporta jer je velika većina događaja stopirana zbog njega, a pod znakom pitanja su čak i Evropsko prvenstvo (iako je UEFA to negirala pre nekoliko dana), čak i Olimpijske igre u Tokiju.

Video: Zvanično! Trener Arsenala ima korona virus

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA