Evropski sport "puca po šavovima" zbog korone, a bivši as Sevilje tvrdi: Kina je mnogo sigurnija

Nije zažalio zbog odlaska u žarište odakle se virus raširio prošlog decembra

  • 0
1179437157 Foto: Guliver / Aitor Alcalde/Getty Images

Bivši zamenik kapitena španske Sevilje Danijel Kariso otišao je u Vuhan Zal u jeku pometnje koju je u Evropi napravio korona virus.

COVID-19 je krenuo upravo iz Vuhana, u Kini su njime zaražene desetine hiljada ljudi, a nekoliko hiljada je i preminulo od posledica koje ovaj virus uzrokuje.

Uprkos tome, Kariso tvrdi da je ova zemlja sada bezbednija od Evrope, gde se masovno otkazuju sportski događaji, a iz dana u dan broj obolelih raste.

- Kina je sigurnija od Evrope. Problem je sada tamo, u Kini je praktično istrebljen. Čega da se bojim? Bili smo na treningu u Marbelji, čekali vesti. Onda smo hteli da se tiho vratimo u Vuhan i nastavimo sa svojim životima - rekao je Kariso za Marku.

On ipak priznaje da mu nije bilo svejedno kada je trebalo da pojača spomenuti klub.

- Transfer? Jesam malo oklevao, ne mogu da to poreknem. Kada se otvorilo zimsko tržište, nije bilo toliko poznato šta je COVID-19, već samo da u Kini postoji novi virus. Proveo sam nekoliko dana informišući se, a klub me je uverio i garantovao da nećemo ni kročiti u Vuhan dok se vanredna situacija ne završi. Tačno je da je korona virus napravio erupciju širom sveta, ali u Kini su stvari daleko bolje. Svakog dana u svim zemljama i Vuhanu ima sve manje i manje pacijenata i slučajeva ovog virusa - navodi Kariso.

Portugalski defanzivac iz Vuhana je u klub otišao posle sedam godina u Sevilji.

Trideset jednogodišnjak je karijeru počeo u Sportingu, odakle je otišao u Olhanense i AEL iz Limasola, pre odlaska u Reding i naposletku Sevilju.

Kineski klub ga je španskom platio dva miliona evra, pre oko mesec dana.

Video: Zvanično! Trener Arsenala ima korona virus

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA