Haos u Ligi šampiona: Korona virus menja kompletan format završnice, postoje dva moguća rešenja!

Sasvim je izvesno da zbog pauze koja se očekuje od nekoliko nedelja, UEFA odluči da se nokaut faza od četvrtfinala odigra po drugačijim pravilima

  • 1
Liga Sampiona, korona virus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Korona virus naneo je neverovatno veliku štetu sportu! Utakmice se igraju ili pred praznim tribinama, ili se događaji otkazuju širom sveta, a to dovodi do ogromnog novčanog gubitka, ali i stavlja organizatore u ogroman problem - šta uraditi dalje i kako privesti takmičenja kraju.

Najveći pritisak je na UEFA, pod čijim se potkroviteljstvom igraju najveći događaji - Liga šampiona, Liga Evrope i Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Odloženi su samo mečevi timova koji su imali nekoga ko je pozitivan na korona virus ili su im igrači u karantinu zbog opasnosti od širenja virusa.

UEFA je zakazala hitan sastanak za utorak 17. marta, kada će biti doneta konačna odluka o tome kako će se takmičenja nastaviti.

Prema informacijama L'Ekipa, UEFA razmatra i potpuno menjanje formata završnice Lige šampiona, jer će odlaganje mečeva uticati na to da ima manje prostora za odigravanje zaostalih mečeva.

Postoje dve solucije koje UEFA razmatra. Prva je da se posle pauze od nekoliko nedelja donese odluka da se u četvrtfinalu i polufinalu igra samo jedan meč, na neutralnoj lokaciji. To bi značajno skratilo vremenski period i neutralisalo bi vremensku razliku zbog neigranja zbog korona virusa.

Druga opcija je da se odigra zavšni turnir od polufinala. Četiri najbolja tima bi igrala za titulu na neutralnoj lokaciji, gde će takođe biti odigrano i finale. Identičan princip poput Fajnal fora Evrolige.

Ovde možete uživo da pratite sva najnovija dešavanja kada je u pitanju uticaj korona virusa na sport.

Video: Zvanično! Trener Arsenala ima korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA