≫ 

Savin Partizan krizirao i na Krovu, crno-beli jedva preskočili Voždovac

Lasickas promašio izjednačenje na 1:2, pa je i sreća pogledala tim iz Humske

  • 47
Voždovac - Partizan 1 Pamti se samo pobeda: Ostojić, Šćekić i Matić Foto: MN press

Partizan je savladao Voždovac na krovu tržnog centra sa 2:1, ali osim rezultata i bodova ne bi trebalo da bude puno razloga za zadovoljstvo u redovima crno-belih.

Kriza igre ekipe Sava Miloševića traje (bez obzira na nedavni ubedljiv trijumf nad Spartakom u kupu), a samo pukom srećom i snalažljivošću Šćekića i Bojana Matića fudbaleri iz Humske su preskočili i ovu prepreku i smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na osam bodova na tabeli.

Trebalo je da prođe sat vremena igre na Voždovcu pa da fudbaleri oba tima shvate da bi mogli da igraju i malo fudbal u doba epidemije korone. I zaista, kao da je neki duh iz liga petice ušao u igrače Voždovca i Partizana koji su sa tri gola u šest minuta razmrdali učmalost ove utakmice.

Aleksandar Šćekić je najpre u 62. minutu kaznio grešku do tog trenutka solidnog golmana Zmajeva Ilića i doveo crno-bele u vođstvo, a posle promašaja Stojisavljevića na drugoj strani iz strašne pozicije, Bojan Matić je novim golom u 66. povisio na 2:0 i najavio trijumf crno-belih.

Ipak, uporni Voždovac je uspeo da uzvrati, i to sjajnim udarcem levicom Miloša Stojčeva u 68. minutu koji Vladimir Stojković nije imao šanse da ukroti. Bila je to najava uzbudljivog finiša u kome se Partizan povukao i branio stečenu prednost, a Zmajevi su lako mogli i do boda da Litvanac Lasickas u 80. nije šutirao tik preko gola iz izgledne šanse.

Posle prvih 45 minuta za zaborav mnogo bolje drugo poluvreme viđeno je na igralištu Voždovca, a prelomni detalj u igri crno-belih bio je definitivno ulazak Filipa Stevanovića umesto indisponiranog Japanaca Takume Asana u 56. minutu. Partizan je ulaskom mladog krila dobio kvalitet više po strani i to se i odrazilo na konačni ishod.

Voždovac - Partizan Foto: MN press

Takođe, Lazar Marković je imao još jednu neubedljivu partiju (zamenjen je u 72. minutu) i primetno je da otkako zbog povreda nema najboljih u redovima crno-belih - Sume, Sadika i Natha - ni Partizan nije onako opasan kako je obično sa njima u timu.

Što se tiče Voždovca, on je odlično parirao crno-belima i sigurno je da je pitanje trenutka kada će prekinuti loš niz od šest vezanih poraza u Superligi. Možda su mogli i danas, da su bili malo skoncentrisaniji u odbrani, ali i da je Lasickas pogodio za 2:2, ali će nove bodove morati da potraže u nekoj sledećoj utakmici.

(M. Zdravković)

Rezultati 26. kola:

TSC - Radnik 2:1

(Silađi 45, Lukić 81 pen - Jović 45+2)

Voždovac - Partizan 1:2

(Stojčev 68 - Šćekić 64, Matić 66)

Javor - Čukarički 2:2

(Petković 31. penal, Rogač 51 - Ndiaje 44, Tedić 88)

Spartak - Vojvodina 0:0

Mladost - Inđija 2:1

(Krajišnik 29, Pavlović 85 - Čermelj 38)

Radnički - Mačva 3:1

(Đorđević 19, Stevanović 51, Čumić 75 - Božić 22)

Crvena zvezda - Napredak 18.00

Proleter - Rad 18.00

Standings provided by Sofascore LiveScore

TOK UTAKMICE

VOŽDOVAC - PARTIZAN 1:2

/Stojčev 68 - Šćekić 62, Matić 65/

KRAJ UTAKMICE NA VOŽDOVCU!

88. minut - Ulazimo u sam finiš utakmice. Voždovac pokušava da izjednači, ali deluje da će crno-beli odbraniti stečenu prednost u završnici.

80. minut - Velika šansa za domaćine da dođu do izjednačenja, Lasickas se iznenada našao u dobroj poziciji, ali je šutirao zamalo preko gola. Sreća za Stojkovića i Partizan. Crno-beli se brane u ovim trenucima.

72. minut - Nova izmena u Partizanu, umesto Lazara Markovića na terenu je Đorđe Ivanović.

68. minut - GOOOL za Voždovac, strelac je Miloš Stojčev! Odličan udarac levicom napadača Voždovca sa nekih 17 metara, Stojković ništa nije mogao. Ipak, imamo dramu u fiinšu...

65. minut - GOOOL za Partizan, strelac je Bojan Matić! Odlična reakcija napadača Partizana koji se oslobodio čuvara i majstorski po zemlji matirao golmana Ilića.

64. minut - Veliki promašaj za domaće! Hajdin je odlično centrirao, a Stojisavljević se obrukao glavom sa nekoliko metara i pogodio psoljni deo mreže. Velika prilika da Zmajevi odmah uzvrate.

62. minut - GOOOL za Partizan, strelac je Šćekić! Posle centaršuta na drugu stativu golman Ilić je loše reagovao, odbio loptu na glavu veziste Partizana, a ovaj pogodio za vođstvo od 1:0.

56. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto indisponiranog Asana na terenu je Filip Stevanović.

55. minut - Znatno hrabrije su Zmajevi ušli u ovaj nastavak i otvorili se, a sve češće probijaju po levoj strani gde je Urošević prinudno rešenje.

49. minut - Prvi žuti karton za crno-bele, dobio ga je Lazar Marković zbog simuliranja u šesnaestercu Voždovca. Ni Marković se nije ljutio nakon što mu je glavni arbitar pokazao javnu opomenu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Loše prvo poluvreme na stadionu Voždovca. Partizan je dominirao samo u prvih 20 minuta kada je imao dve šanse preko Asana, ali bez pravog šuta u gol domaćeg tima. Zmajevi prete uglavnom iz kontri, ali bez završnog udarca. Nadamo se da će biti bolje u nastavku...

Najzanimljiviji detalji iz prvog poluvremena:

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

38. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobio je fudbaler domaćih Cvetković zbog starta na Matiću u 36. minutu, a zatim je i kapiten domaćih Nikola Mikić požuteo zbog prigovora. Slab fudbal na stadionu Voždovca u skladu sa atmosferom u kojoj se utakmica igra.

29. minut - Još jedan opasan napad Zmajeva, Gjorgjievski je bio u dobroj poziciji, ali su ga crno-beli sustigli i sprečil ida šutira u poslednjem trenutku. Popriličan pad u igri Partizana u proteklih desetak minuta...

24. minut - Prva dobra šansa za Voždovac, Miloš Stojčev je sjajno pobegao po levoj strani, izašao sam pred Stojkovića, ali je izblokiran u poslednjem trenutku. Samo korner za Zmajeve.

20. minut - Još jedna prilika za crno-bele, lopta je posle kornera prošla kroz peterac, golman Voždovca je kratko odbio, a Strahinja Pavlović šutirao visoko preko gola.

11. minut - Veliki promašaj Takume Asana. Sam je Japanac izašao u kontri ispred golmana Voždovca, ali nije uspeo da ga savlada sa desetak metara. Totalno je van forme napadač crno-belih ovog proleća, a protiv Zmajeva samo nastavlja seriju promašaja iz prethodnih utakmica.

Voždovac - Partizan Foto: MN press

10. minut - Potpuna dominacija crno-belih na početku, Zmajevi tek povremeno uspevaju da pređu centar.

4. minut - Dobar napad crno-belih, Marković je odlično odložio loptu za Asana, ali je Japanac traljavo šutirao iz dobre pozicije malo iskosa s desne strane. Koji sekund kasnije i Urošević je probao sa distance, ali pravo u golmana Voždovca.

3. minut - Domaćin je mnogo bolje otvorio meč, nekoliko opasnih napada izveli su Zmajevi, ali bez opasnosti po Stojkovića. Na drugoj strani Lazar Marković je oprobao šut sa 16 metara, ali je izblokiran. Samo korner za goste.

POČEO JE MEČ NA VOŽDOVCU!

15.00 - Iz oba tabora podsećaju na mere zaštite od epidemije korona virusa zbog koje će današnji meč na Voždovcu biti odigran bez prisustva publike.

14.45 - Zbog povreda u redovima crno-belih nema ni danas nosilaca igre - Sadika, Sume i Natha.

14.28 - Prvi put ovog proleća u sastavu crno-belih nema iskusnog desnog beka Nemanje Miletića. On je svih prethodnih šest utakmica odigrao po 90 minuta, a danas nije ni na klupi za rezerve. Zato je Milošević u startnu postavu uvrstio dva leva beka - Uroševića i Brežančića - a očekuje se da ovaj prvi obavi ulogu po desnoj strani.

14.20 - Korona virus nije zaustavio fudbal u Srbiji. Istina, sve utakmice 26. kola Superlige igraće se bez prisustva gledalaca, a jedan od derbija igra se na čuvenom krovu tržnog centra na Voždovcu gde Zmajevi dočekuju Partizan od 15.30 časova.

Evo i sastava timova za koje su se odlučili treneri Jovan Damjanović i Savo Milošević.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Ilić - Lasickas, Mikić, Cvetković, Hajdin - Zličić - Janković, Stuparević, Živković, Stojčev - Gjorgjievski.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Urošević, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković, L. Pavlović, Asano - Matić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    14. mart 2020 | 17:01

    Cime je to Stojkovic zasluzio da bude neprikosnoven na golu, a nije bilo utakmice da nije primio gol, cesto i veoma glupo.

  • REALNOST

    14. mart 2020 | 17:38

    Realno je da je Partizan cirkus od ekipe, a realno je i to da je Voždovac morao da izgubi... Realno je još i da nam je uprava, bome sačuvaj, a realno je i to da će Vojvodina u direktnom duelu za 2 mesto da nas pobedi... Eto to je naša realnost već godinama... UPRAVA MRŠ BRE VIŠE

  • Ivan

    14. mart 2020 | 17:53

    Moze da krizira jos neku godinu, mozete da spinujete koliko god hocete, volecemo Partizan i kad pobedjuje i kad gubi. Uzalud vam.je sve, svako zlo ima svoj kraj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA