≫ 

Zvezda zgazila Napredak uz 6. uzastopni promašen penal: Tomane posle gola krvav završio na travi

Crveno-beli silni na Marakani

  • 74
Tomane , FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvenoj zvezdi ni prazna Marakana ne predstavlja problem! Šampion Srbije dominirao je protiv Napretka u okviru 26. kola Super lige, iako konačan rezultat možda to ne govori - 3:0 (1:0)!

FK CRVENA ZVEZDA - FK NAPREDAK 3:0 (1:0)

(Tomane 22, Gavrić 53, Ivanić 88)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek – Ben, Petrović (Ivanić 69), Nikolić, Gavrić (Garsija 79) – Tomane, Pavkov (Jovičić 59)

Napredak: Kordić - Obradović, Ožegović, Aleksić, Stević - Markoski (Mijić 61), Vušurović (N. Gavrić 46), Ilić, Desančić (Bjeloš 74), Pajović - Ćuković.

Međutim, Zvezda je pored tri postignuta gola stigla i da promaši penal, ali i dva ili tri zicera. S druge strane, Napredak je pokušao da ugrozi Milana Borjana tek sredinom drugog poluvremena.

Crveno-beli su poveli golom Tomanea u 22. minutu, nakon što je Portugalac glavom krenuo na jednu nisku loptu i sproveo je u mrežu.

Tom prilikom je dobio i udarav u glavu i krvav je završio na terenu.

Morao je da izađe napolje, pomoć mu se ukazivala oko tri minuta, da bi po povratku na teren odmah iznudio penal. Loptu na belu tačku je stavio Radovan Pankov i - promašio! Tačnije, pogodio je prečku.

To je bio šesti uzastopni promašen penal crveno-belih, ukupno četvrti otkako je tu Dejan Stanković. Naravno, računajući i pripreme gde je Zvezda bila neprecizna protiv Arke i Ludogoreca. Prethodno su Boaći protiv Mačve i Tomane protiv Olimpijakosa bili neprecizni, kao i Ben protiv Čukaričkog.

Finiš poluvremena protekao je u udarcima mladog Željka Gavriča koji je sa 20-ak metara pretio Kordiću i tako najavio ono što je usledilo na početku drugog dela. A usledio je gol u 53. minutu, kada se odlično snašao u kaznenom prostoru posle jednog duplog pasa.

Prethodno je Pavkov u 46. minutu promašio zicer u kom se našao, a čini se da je nonšalantno i ušao u šansu. Stanković ga je izmenio u 59. minutu, a činjenica je da se gorostasni napadač bori sa formom.

Ben je u 64. minutu bio sebičan nakon prodora i Kordić mu je odbranio šut, dok je Aleksić s druge strane oprobao svoj šut.

Igrao se 81. minut kada Ben umalo nije upisao svoju novu asistenciju. Zavrnuo je s desne strane u kazneni prostor, rezervista Ivanić je natrčao i pogodio samo spoljni deo mreže.

Ipak, iskupio se u 88. minutu i postavio je konačan rezultat baš na Benovu asistenciju.

Ono što svakako vredi pomenuti jeste to da je Stanković i ovoga puta krenuo sa formacijom 4-4-2 koja se pokazala odličnom za Tomanea. Dok je igrao sa Pavkovom, bio je i te kako vidljiv na terenu. Već od 60. minuta kao da je nestao.

Podsećamo i to da je Marakana bila prazna zbog odluke Vlade Srbije i celokupne situacije oko korona virusa. Zvezda bi u sledećem kolu (18. mart) trebalo da gostuje Radu na Banjici, ali je pitanje da li će se prvenstvo nastaviti baš zbog pomenute situacije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    14. mart 2020 | 20:30

    Sta je sa ovima iz zagreba, sto ih toliko mali Gavric boli, pa izmisljaju ofsajd. A da znam za godinu, dve 30 000 000

  • 🇭🇷partizan🇭🇷

    14. mart 2020 | 19:18

    Kako je igrao nas lipi partizan

  • 🇭🇷partizan🇭🇷

    14. mart 2020 | 19:26

    Dok je mom lipom partizanu sudaca necemo imati problema za to drugo mjesto na ljestvici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA