≫ 

Italijani imaju plan kad prođe kriza sa koronom: Sezonu završavamo na leto, prvenstva su prioritet

Italijani vrše pasivni pritisak na evropsku kuću fudbala (UEFA)

  • 1

Gabrijele Gravina, predsednik Fudbalskog saveza Italije, Foto: Printscreen Youtube

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina kaže da su domaći šampionati prioritet u odnosu na Evropsko prvenstvo.

Ono je trebalo da počne 12. juna u Rimu, utakmicom između Italije i Turske, ali je pitanje hoće li se to desiti jer je pandemija korona virusa stopirala mnoga prvenstva i paralisala svetski sport.

Italija je uz Kinu jedna od najpogođenijih ovom pošasti, koja je za sada odnela više od 5.000 života širom sveta.

- Naša je dužnost da preuzmemo odgovornost svi skupa i da pronađemo rešenje uprkos celoj situaciji. Mislim da treba odložiti Evropsko prvenstvo i dati prednost nacionalnim prvenstvima koja su već počela i treba ih završiti - rekao je Gravina, a prenosi Skaj.

On navodi i koliko će vremena otprilike biti potrebno da bi se prvenstva završila regularno, umesto da budu prekinuta sa sadašnjim tabelama.

- Biće nam potrebno oko mesec i po do dva meseca da bismo završili započete sezone. Smatram da je to najbolje rešenje i prioritet - tvrdi Gravina.

- Razumem ekonomski aspekt, ali je bolje odložiti Evropsko i dati prednost prvenstvima, koja bi bila završena na leto. Nadam se da ćemo iz ove drame svi izaći jači s dugačijom idejom, pristupom i poniznošću. Samo ako smo svi zajedno možemo prebroditi sve ovo na pravi način - zaključuje čelni čovek italijanskog fudbala.

Video: Pozdravi laktovima zbog korone pre meča na Marakani

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fan

    15. mart 2020 | 02:57

    Da ste te milijarde umesto u fudbal uložili u nauku i medicinu tih problema sada ne bi bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA