≫ 

River odbio da igra utakmicu zbog korona virusa: Gosti i sudije došli i zatekli zaključan Monumental

Fudbalske "vlasti" tražile zatvaranje tribina, River zatvorio ceo stadion!

  • 0
Argentina Brazil Soccer Copa Libertadores Foto: Tanjug/AP

Argentinski River Plejt povukao je radikalan potez kako bi očuvao zdravlje svojih igrača i osoblja od korona virusa i odbio je da igra utakmicu grupe B, argentinske Superlige protiv Atletiko Tukumana.

Meč je bio zakazan za subotu uveče, ali je gostujuće igrače i sudije dočekao zaključan stadion Monumental u Buenos Ajresu.

Domaći klub je saopštenjem u petak najavio ovakav scenario, ali fudbalski zvaničnici u Argentini insistiraju da se nastavi sa igrom, samo bez prisustva navijača.

- Ovo je prvi put da mi se dogodilo ovako nešto. Došli smo na stadion kao i inače, ali je domaći klub zatvorio vrata i nije nam dopustio ulazak. Videćemo šta će reći disciplinska komisija - rekao je arbitar German Delfino.

River bi mogao da bude kažnjen oduzimanjem bodova, novčano, a utakmica će najverovatnije zabeležena službenim rezultatom. Da podsetimo, u Argentini je do petka bilo najmanje trideset registrovanih i najmanje dvoje preminulih od posledica korona virusa.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA