Derbi Turske bez pobednika: Prosinečki vuče Kajzeri "iznad crte" u jeku krize sa koronom

Reklo bi se "miroljubivih" 0:0

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Bešiktaša i Galatasaraja odigrali su nerešeno bez golova u 26. kolu turske Superlige, pa su podelili bodove u velikom istanbulskom derbiju.

Usred krize svetskog sporta zbog korona virusa, Turci su odlučili da dezinfikuju stadion Galatasaraja i umesto prekidanja - nastavili prvenstvo.

Bilo je najava da će publika moći slobodno da dođe na stadion, ali je to promenjeno, pa je derbi odigran bez prisustva publike.

Galatasaraj je tokom meča bio opasniji, promašio je i nekoliko opasnih prilika koje nije koristio. Što zbog nepreciznosti svakog od 16 šuteva ka golu Lorisa Karijusa, što zbog četiri njegove odbrane.

Bešiktaš je, sa druge strane postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda, tako da su crno-beli nešto zadovoljniji bodom na kraju.

Galatasaraj je sa 50 bodova na trećem mestu Superlige, dok je Bešiktaš peti sa 44 boda. U nedelju su odigrane još dve utakmice Superlige, a pobedi se radovao Robert Prosinečki, koji je, čini se preporodio Kajzeri.

Od dolaska "Velikog Žutog", ovaj tim je u poslednjih šest kola osvojio 11 bodova i sada i može da se nada opstanku, iako i dalje tavori na dnu tabele sa 22 boda.

Kajzeri je u nedelju pobedio Malatiju sa 2:1 golovima Murisa Mešanovića i Pedra Enrikea iz 22. i 42. minuta. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da Bernard Mensah nije promašio penal u nadoknadi prvog dela.

Utešni gol za Malatiju je postigao Kjartanson u 70. minutu. Kajzeri ima tri boda manje od Malatije, koja sa 25 bodova zauzima 15. poziciju turskog prvenstva i prva je iznad zone ispadanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA