Ovo su najbolje ocenjeni fudbaleri u svakoj od „liga petice“

Nema Ronalda, nema igrača Liverpula...

  • 4
Nejmar, Mesi, Levandovski Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Pandemija korona virusa zaustavila je fudbal u celoj Evropi, i nije poznato kada će se lopta ponovo zakotrljati na terenima niti kada će fanovi ponovo uživati u čarima ove prelepe igre.

Prvenstvo Španije za sada je odloženo za dva kola, fudbal u Italiji i Engleskoj stopiran je do, za sada, 3. aprila. Liverpul i Pari Sen Žermen nalaze se u odličnoj poziciji da postanu šampioni Engleske i Francuske, ali se u drugim najjačim ligama Evrope vodi vrlo žestoka borba.

Barselona ima dva boda prednosti u odnosu na Real. Samo četiri boda dele Bajern, Borusiju i Lajpcig u Nemačkoj, a u Italiji je Lacio na samo bod zaostatka u odnosu na Juventus.

Dok traje fudbalska pauza, sajt givemesport.com se pozabavio sledećim pitanjem: Koji fudbaler je najbolje ocenjen u svakoj od top 5 liga Evrope?

Liga 1 – Nejmar (8,58)

Sudeći po detaljnoj statistici koju objavljuje sajt „WhoScored“, Nejmar je najbolji fudbaler francuskog prvenstva.

Odigrao je svega 15 utakmica u ligi, ali to nije smetalo 28-godišnjaku da postigne 13 golova, šest puta asistira i napravi više uspešnih driblinga (90) od bilo kog drugog fudbalera u ligi.

Kilijan Embape, Nejmar Foto: Tanjug/Ap

Serija A – Josip Iličić (7,95)

Josip Iličić beleži sasvim solidne nastupe u italijanskom prvenstvu još od 2010. godine. Ali, u svojoj 32. godini, napadač iz Slovenije igra sezonu karijere.

Postigao je 15 golova uz pet asistencija u 19 utakmica za Atalantu koja je uspela da se domogne i četvrtfinala Lige šampiona, a Iličić je četiri puta zaslužio ocenu 10.

Josip Iličić Foto: AP/Tanjug

Bundesliga – Robert Levandovski (8,16)

Levandovski je sigurno potvrdio status najbolje „devetke“ na svetu, nakon još jedne neverovatne sezone u Bajernu.

U 23 utakmice, 31-godišnjak je postigao 25 golova, a postao je i prvi fudbaler u istoriji lige koji se upisao u strelce u svakoj od prvih 11 utakmica u sezoni.

Robert Levandovski Foto: Marko Jovanović

La Liga – Leo Mesi (8,61)

Nije mnogo iznenađujuće što je šestostruki osvajač zlatne lopte nastavio da blista u španskom prvenstvu, uprkos povredi zbog koje nije zaigrao sve do 17. septembra.

Ikona Barselone je istovremeno i postigla više golova (19), i upisala više asistencija (12) nego bilo koji drugi fudbaler u Španiji.

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Premijer liga – Kevin De Brujne (7,92)

Nakon užasnih problema sa povredama u prethodnoj sezoni, Kevin De Brujne je pokazao kvalitet svetske klase ove sezone, zaslužujući priznanje najboljeg igrača lige.

Belgijanac sa lakoćom stvara šanse, postigao je osam golova u prvenstvu za Siti, ali je upisao i 16 asistencija, ubedljivo najviše od bilo kod drugog fudbalera.

Računajući ocene, na prvom mestu u Evropi nalazi se Mesi sa prosekom 8,61, a sledi ga Nejmar sa 8,58 i Levandovski sa 8,16.

Kevin de Brujne Foto: AP/Tanjug

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA