≫ 

Šta će se desiti sa fudbalerima čiji ugovori ističu 30. juna, ako se lige nastave posle korone?

Još uvek je mnogo otvorenih pitanja u evropskom fudbalu, a jedno od njih je i status fudbalera koji su pri kraju ugovora

  • 2
Zlatan Ibrahimović, Edinson Kavani Foto: Guliver/Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

UEFA u utorak treba da odluči da li će doći do odlaganja Evropskog prvenstva zbog pandemije korona virusa, a na ovu odluku čekaju i fudbalski čelnici mnogih evropskih država kako bi odlučili da li će se njihova nacionalna prvenstva nastaviti tokom leta.

Ako se upravo to i dogodi, šta bi se desilo sa igračima čiji se ugovori završavaju 30. juna? Mnogi igrači i iz pet najjačih liga Evrope će biti pogođeno i nijedan agent trenutno ne zna kako da se izbori sa ovim mogućim problemom.

S jedne strane, postoje oni koji misle da bi, s obzirom na trenutnu vanrednu situaciju, klubovi mogli da produže ugovore sa tim igračima za još nekoliko nedelja. Drugi smatraju da možda ima fudbalera koji već pregovaraju o sledećem angažmanu, i potpisuju nove ugovore koji stupaju na snagu 1. jula 2020. godine.

Ostavljajući po strani pravni deo priče, „MARCA“ je navela neke od najpoznatijih igrača čiji se ugovori na leto završavaju.

Liga 1 i Seria A: Kavani, Kaljehon, Zlatan...

Thomas Menije, Edinson Kavani i Lavin Kurzava su trojica fudbalera Pari Sent Žermena čiji se ugovori završavaju u junu, a poslednji je u poodmaklim pregovorima da se priključi Arsenalu 1. jula.

Dris Mertens još nije obnovio ugovor s Napolijem, iako izveštaji u Italiji navode da su dve strane blizu postizanja dogovora, dok bi Hose Kaljehon mogao biti vraćen u Španiju na leto.

Ostaje da se vidi da li je Milan voljan da produži ugovor Zlatanu Ibrahimoviću, koji takođe ističe u junu.

Premijer liga i Bundesliga: Vilijan, Pedro, Gece...

FK Čelsi, FK Sanderlend Pedro i Vilijan, tandem Čelsija; Foto: Tanjug/AP

Ne očekuje se da će Vilijan i Pedro Rodrigez nastaviti da borave u Čelsiju nakon 30. juna, a Olivije Žiru ima ponude timova iz Serije A. Centralni bek Totenhema Jan Vertongen, i ofanzivni vezista Liverpula Adam Lalana takođe bi mogli da napuste svoje ekipe 30. juna.

U međuvremenu, u Nemačkoj, Mario Gece ima ugovor koji se završava 30. juna i on će najverovatnije napustiti Borusiju iz Dortmunda.

La Liga: Mnogo igrača je pogođeno

Golman Atletiko Madrida Antonio Adan, napadač Sevilje Nolito i zvezda Viljareala Santi Kasorla samo su neka imena na dugom spisku igrača čiji ugovori ističu u junu.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(G. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA