≫ 

Obi Mikel kritikovao Turke što ne prekidaju prvenstvo, pa dobio otkaz u Trabzonu

Nigerijcu nije do fudbala dok u svetu vlada haos zbog korona virusa

  • 3
John Obi Mikel Foto: Wikipedia/Кирилл Венедиктов

Nigerijski fudbaler Džon Obi Mikel (32) raskinuo je ugovor sa turskim Trabzon zbog toga što ne želi da igra fudbal u trenutku kada su gotovo sve lige stale i svet se bori sa pandemijom korona virusa.

Podsetimo, Turska je jedna od retkih liga, moguće i jedina, u kojoj se i dalje igraju mečevi, istina bez prisustva gledalaca.

Bivši igrač Čelsija je javno istupio porukom na instagramu kako se "ne oseća prijatno da igra u ovom trenutku i ne želi da igra, jer bi svi trebalo da su kod kuće sa svojim porodicama".

Očito je njegov stav bio okidač da ne bude u sastavu tima za prethodni meč (u nedelju) protiv Bašakšehira, a već u utorak, pošto se je postigao sporazumni dogovor sa klubom, dobio je ispisnicu.

Prema navodima turskih medija, Obi Mikelu neće biti isplaćena kompenzacija, niti zarada dogovorena ugovorom, jer je isti raskinut na obostrani dogovor.

On je 2019. potpisao dvogodišnji ugovor sa Trabzonom.

Engleski mediji spekulišu da je Nigerijac ipak bio primoran na ovakav korak pošto je javno kritikovao odluku turske Superlige, a to je i stav države, da se utakmice igraju bez obzira na trenutnu situaciju u Evropi i svetu.

Očekuje se njegov povratak u London gde mu je porodica.

Obi-Miukel je svoje najslavnije igračke dane proveo u čelsiju, bio je član "Plavaca" 11 godina, i za to vreme osvojio sve najvažnije trofeje: Premijer ligu, Ligu Evrope i Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA