≫ 

Navijači Liverpula očajni: Evo šta će učiniti ako Redsi ne budu šampioni

Odluka o sudbini sezone 2019/20 Premijer lige biće doneta u četvrtak, 19. marta

  • 10
Navijači Enfild Liverpul

Photo by Tembela Bohle from Pexels

Navijači Liverpula se, razumljivo, osećaju prilično zabrinuto uoči sastanka Premijer lige i njenih 20 klubova koji će se održati u četvrtak.

„Redsima“ su potrebne još samo dve pobede da bi osvojili prvu titulu u Premijer ligi, ali sada se postavlja pitanje da li će im to biti omogućeno.

Tokom sastanka u četvrtak razgovaraće se o planovima u vezi sa tim kako - ili da li - mogu završiti trenutnu sezonu usred pandemije koronavirusa, piše „GiveMeSport“. Kako sada stvari stoje, liga je suspendovana sve do aprila kako bi se sprečilo širenje virusa, ali tu odluku mnogi vide kao kupovinu vremena. Izgleda prilično nerealno da će se Premijer liga vratiti za samo nekoliko nedelja.

Video: Ovako su navijači Liverpula slavili golove ispred stadiona

Ali, šta će biti sa sezonom 2019/20 ?

 

Sve je verovatnije da će Liverpulu okrutno biti uskraćena titula koju je i te kako zaslužio nakon neverovatne sezone. A navijači se spremaju za ono najgore. Oni već razgovaraju na temu šta bi radili ako se dogodi nezamislivo i ako se sezona poništi.

Na „Reddit-u“ se pojavila tema u kojoj navijači Liverpula odgovaraju na pitanje kako bi odluka od koje strahuju uticala na njihov odnos sa fudbalom, i šta bi uradili posle takve jedne odluke.

A neki od odgovora su sjajni.

- Već sam to govorio. Ako sezona bude otkazana, postaću monah i živeću ostatak svog života u izolaciji u hramu na vrhu planine - rekao je jedan navijač.

- Završio sam s fudbalom, za sopstveno dobro. Ipak, i dalje ću podržavati klub, ali sumnjam da ću davati novac za sportski paket - rekao je drugi.

Treći navijač Liverpula je napisao:

- Možda više ne bih mogao da gledam fudbal, osim eventualno inostranih liga, ali i to je pod znakom pitanja. Verovatno bih samo pratio rezultate zbog kladionice. Ne bih mogao da prihvatim da izgubimo titulu, a onda da prihvatim sledećeg pobednika, pod pretpostavkom da to nismo mi.

Video: Frka sa navijačima Liverpula posle gola, prozivali ih otetom zastavicom redsa

Drugi je dodao:

- Neću gledati ni jednu sekundu fudbala osim utakmica Liverpula, ako otkažu ligu.

„100% prestajem da gledam", neko je jednostavno napisao.

Na kraju je očajni navijač dodao:

- Nikada više neću gledati nijednu utakmicu, ako nas upropaste na ovaj način, onda smo zaista prokleti. Proveo sam čitav život jureći ovu titulu, ovo će biti moj poslednji pokušaj."

Pošteno je reći da odluka o poništavanju sezone neće biti dobro prihvaćena u crvenoj polovini Mersisajda.

Navijačima rivalskih klubova će, bez sumnje, takođe biti žao... Ili neće?

Video: Youll newer walk alone pred Zvezdu

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    18. mart 2020 | 08:13

    Da je fer pleja svi klubovi i savez bi trebali priznati titulu liverpool-u ukoliko liga propadne....

  • Vrscanin

    18. mart 2020 | 08:59

    Ne znam sto se ljudi loze, euro je otkazan i sve lige ce da se zavrse normalno pa makar igrali i celo leto, to je jasno kao dan.

  • Srdjan Kastratovic

    18. mart 2020 | 09:08

    Sve moze da se desi sada u fudbalu zbog ovog virusa i prekid svih prvenstava u svakom sportu, ali nebi bilo pravedno za Liverpul klub koji je napravio ovoliku bodovnu razliku u odnosnu drugoplasiranog tima, timu kojem po misljenju nije potreban ni jedan bod da bi postao prvak Engleske, ako postoji ferplej svi ostali klubovi trebali bi sami da priznaju titulu Liverpulu. I jos nesto ja ovo sto pisem nisam navijac Liverpula.ja sam jedan od realnih navijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA