≫ 

„Prelazni rok“ kad mu vreme nije - 10 najvećih transfer glasina za leto

Lopta stoji, ali čelnike velikih klubova očekuje naporan posao kako bi na vreme obezbedili željena pojačanja

  • 0
Lopta, fudbal

Foto: pixabay.com

Iako je igranje fudbala privremeno obustavljeno zbog korona virusa, transfer tržište nastavlja da živi. Dok čekaju proglašenje konačnog statusa aktuelne sezone, klubovi već planiraju narednu.

Transfer glasine već su aktuelne, a „Marca“ je navela 10 najzvučnijih glasina koje su za sada stigle do javnosti.

Obamejang kao Barselonin plan B

„Sport“ je objavio da na stadionu „Kamp Nou“ poseduju ime Pjer-Emerika Obamejanga kao alternativnog rešenja za Lautara Martineza. Gabonski internacionalac koji od dolaska u Arsenal ima impresivan golgeterski učinak, bi bio mnogo isplativija opcija.

pjer emerik obamejang

foto: Tanjug/Ap

Žunior Firpo i povratak u Betis

Fudbaler Betisa je potpisao za Barselonu kako bi bio kvalitetna zamena za Žordija Albu, ali to se nije dogodilo. Levi bek nije opravdao očekivanja, i označen je kao krivac za nedavni remi Barselone protiv Napolija. Firpo bi mogao da se na leto vrati u Betis, i on je po svemu sudeći voljan da do učini.

Saga o Nejmaru će se nastaviti

Nejmar će još jednom diktirati Barselonine letnje planove za prelazni rok. Povratak bivšeg čuda iz Santosa opet će biti glavni cilj Katalonaca. U ponedeljak je objavljeno da katalonski klub želi da pokuša i pregovara sa Pari Sen Žermenom, radije nego da se oslanja na FIFA pravilo koje igraču omogućava raskid ugovora sa klubom nakon što pređe u poslednje dve godine ugovora.

nejmar

Foto: Tanjug/Ap

Juventus ima plan

Juventus planira da značajno pojača svoj sastav tokom leta, a pokušaće da dovede Harija Kejna, Maura Ikardija i Sandra Tonalija.

hari kejn

Foto: MN Press

Liverpul želi da poboljša dubinu

Jirgen Klop može da potpiše malo igrača koji bi mogli da unaprede Liverpulovu sjajnu startnu postavu, ali nemački trener ne sme da stoji u mestu i divi se svom uspehu.

Liverpul se dovodi u vezu sa Leonom Bejlijem, Denisom Zakarijom i Timo Vernerom.

Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Zakarija bi mogao da bude predmet velike borbe

Švajcarski vezista Denis Zakarija je pravo otkriće u poslednje dve sezone, a Mančester Junajted ga je intenzivno pratio u tom periodu. Međutim, „Đavoli“ će imati ozbiljnu konkureciju u vidu Liverpula.

Rijad Marez će potencijalnog kupca koštati oko 90 miliona evra

Mančester Siti se potencijalno suočava sa teškim letom, u zavisnosti od ishoda njegove žalbe sportskom arbitražnom sudu.

Liroj Sane se povezuje sa Bajernom iz Minhena, ali je nedavno objavljeno da se Pari Sent Žermen interesuje za Mareza, i da bi za Alžirca mogao da izdvoji i 90 miliona evra.

Čelsi razgovara sa Aleksom Teljesom

„Sun“ je objavio da je Čelsi otvorio pregovore sa Portom oko letnjeg transfera brazilskog levog beka. Priča se da prva ponuda londonskog kluba iznosi 40 miliona evra, a Frenk Lampard traži dugoročno rešenje na ovoj poziciji.

Mislav Oršić, Rijad Marez, FK Dinamo Zagreb, FK Mančester Siti, Liga šampiona 2019

Rijad Marez (levo) Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Napoli i Mark Kukurelja

U ponedeljak je objavljeno da je Napoli zainteresovan da potpiše Marka Kukurelju, i to pošto je Hetafe iskoristio opciju za kupovinu i otkupio ga od Barselone za 6 miliona evra. Igrač sada ima otkupnu klauzulu od 25 miliona evra, i ovaj posao bi mogao da bude komplikovan za Napoli. Ako bi Italijani odlučili da iskoriste klauzulu, tada bi 15 miliona evra otišlo Hetafeu, dok bi 10 miliona evra leglo na račun Barselone, kojoj pripada 40% od sledećeg transfera.

Kejn želi u Junajted više nego u Siti

Žoze Murinjo je ove sezone nekoliko puta ostajao frustriran zbog izostanaka Harija Kejna, ali ovo bi mogao postati trajniji stres za Portugalca. Novine najavljuju veliku bitku dva velika mančesterska kluba oko „devetke“ Totenhema. U natpisima se navodi da bi Kejn radije prešao na „Old Traford“.

Sevilja i Viljareal odmeravaju Santamariju

Baptista Santamarija imao je odličnu sezonu u Ligi 1. Defanzivni vezista koji stilom fudbala podseća na N'Golo Kantea, već je privukao pažnju Fiorentine i Napolija. Međutim, Sevilja i Viljareal su izbili u prvi plan poslednjih nedelja, a fudbalera navodno privlači igranje u španskoj ligi.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA