≫ 

Radikalan plan za spas Premijer lige: Evo kako Englezi misle da privedu sezonu kraju tokom epidemije

Ovako se nikada nije igralo u nekom prvenstvu!

  • 1
Premijer liga trofej, Engleska Foto: Tanjug/AP

Najskuplje i najpopularnije klupsko fudbalsko takmičenje na svetu, Premijer liga Engleske, sutra će (četvrtak) razmatrati dalje korake vezane za nastavak takmičenja i privođenje sezone kraju.

Odluka UEFA da se Evropsko prvenstvo pomeri za godinu dana ulila je optimizam da će sezona top fudbala na Ostrvu ipak biti privedena kraju (i Liverpul dobiti tu titulu koju čeka 30 godina), ali i dalje sve zavisi od jačine pandemije korona virusa koja je ukočila najvažniju sporednu stvar na svetu i prekinula takmičenje.

Jedno je sigurno, vodeći ljudi premijerligaših klubova su pripremili radikalan plan za spas sezone i sutra će o njemu odlučivati. Oni su spremni da preostale 92 utakmice odigraju pred praznim tribinama uz direktne TV prenose, objavili su britanski mediji.

Takođe, utakmice bi se igrale samo na dva ili tri neutralna stadiona, verovatno u Midlendsu, sve u različito vreme.

EURO 2020. koji je odložen za 12 meseci u utorak trebalo bi da omogući mnogim prvenstvima da se završe do kraja juna. Premijerligaši međutim strahuju da bi mogli da budu jedino prvenstvo koje neće moći da se okonča do određenog datuma ako bi počeli da igraju sredinom maja, pa su spremni da igraju i u vreme epidemije.

Već su razgovarali o tome i sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom jer imaju mnogo više utakmica od recimo Italijana ili Španaca.

Ovaj revolucionarni predlog premijerligaša biće prezentovan na sutrašnjem sastanku lige, a ukoliko se usvoji postoji mogućnost da već od početka aprila svakoga dana gledamo bar po jednu utakmicu Premijer lige u TV prenosu, a da klubovi igraju na svaka tri dana kako bi završili sve do kraja juna.

Ideja sa malim brojem stadiona na kojima bi se igralo pred praznim tiribnama je da bi se korišćenje policije i medicinskih radnika svelo na minimum, jer su oni potrebniji u borbi sa pandemijom.

Ipak, o svemu ćemo više saznati sutra kada se završi sastanak rukovodstva Premijer lige. Ovako kako je predstavljeno deluje uzbudljivo, ali da li je vredno igrati se sa zdravljem fudbalera u doba epidemije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    18. mart 2020 | 15:55

    Pokusavaju Englezi da posteno zavrse prvenstvo.Sta rece antisportista limar prosle nedelje zavrseno i i njegovi tudjmanovci prvaci.Jadni oni i ko ih vodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA