Kako je Buvač grmeo na Klopa: Jirgen se plašio samo Željka kada eksplodira od besa

Jedino je Buvač umeo da smiri prijatelja

  • 2
Jirgen Klop i Željko Buvač Foto: Youtube.com

Željko Buvač je dugo bio desna ruka Jirgena Klopa, zajedno su u Majncu, Borusiji i Liverpulu beležili nestvarne rezultate, ali je prošle godine došlo do rastanka.

Mnogi su mislili da će Liverpul krenuti nizbrdo bez Buvača, ali je Klop pronašao novu pobedničku formulu, jer su mnogi smatrali da je Buvač daleko više od pomoćnika.

Suštinski, on i jeste bio veoma važan u filozofiji igre, poznanstvo je dvodecenijsko, a zanimljivosti o nekadašnjem igraču Borca iz Banjaluke ispričao je Frank Colner, čovek koji je 17 godina bio fizioterapeut Borusije.

On je za Goal.com ispričao jednu anegdotu koja govori o saradnji, ali i eksplozivnosti Klopa koju je samo Buvač mogao da ukroti.

- Sećam se da me je jednom Jakub Blažikovski nazvao i rekao mi kako se povredio u reprezentaciji Poljske. Rekao je da ne može da trenira, ali da dolazi da bude na sastanku u svlačionici. Pre sastanka smo otišli zajedno do Klopa do kancelarije da mu to kažemo, a on je poludeo.

FK Liverpul - FK Votford Foto: Tanjug/AP

- Bio je nenormalan, tek je saznao za povredu i potpuno je izgubio nerve. Srećom, uz Klopa je bio još jedan trener. Željko Buvač bi uvek pričekao da vidi hoće li se Jirgen sam smiriti, a onda bi, ako se to ne bi dogodilo, sve prekrila Buvačeva grmljavina. Dosta, Klopo! Sad zapali cigaretu i smiri se! On je bio jedan od najboljih pomoćnih trenera s kojima sam radio.

Umeo je i Klop da prizna grešku posle izliva besa.

- Kad bi se smirio, čim bi shvatio kako je preterao u ophođenju s nekim, nebitno je li u pitanju bio neko hijerarhijski podređen ili nadređen, Jirgen bi se iskreno i bez glume izvinio. Uvek je imao m... eksplodirati na bilo koga, ali se i svakome posle izvini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    18. mart 2020 | 22:10

    Klop je veliki gospodin i odlican trener koji daje celog sebe u svom poslu. Veliko postovanje za tog coveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA