≫ 

Tako se pomaže svoja zemlja: Crnogorski fudbaler kupio Kliničkom centru respirator od 20.000 evra

Human gest Luke Đorđevića

  • 10
NEMANJA MAKSIMOVIC Foto: MN Press

Sad kao nikad pre zdravstvenim radnicima širom Evrope koji se nadljudskom snagom bore za živote ljudi obolelih od koronavirusa, potrebna je podrška, i to ona konkretna. Ozbiljnost situacije uviđa i fudbaler Lokomotive Luka Đorđević koji je ekspresno reagovao tako što je donirao Kliničkom cenrtu Crne Gore respirator u vrednosti od 20 hiljada evra, prenose Vijesti.

Dvadesetpetogodišnji Budvanin trenutno se nalazi u Moskvi, gde sprovodi poslednji fazu oporavka nakon povrede i operacije kolena, ali ne zaboravlja svoju Crnu Goru, koja je ušla u žestoku borbu za epidemijom koronavirusa.

Luka Đorđević je od prošlog leta u Lokomotivi, jednom od najvećih ruskih klubova, ali je poslednji meč odigrao još 18. oktobra prošle godine, kada je zaradio tešku povredu prednjeg ukrštenog ligamenta kolena. Njegov oporavak ide po planu, a prekidom šampionata Rusije (naravno, zbog koronavirusa) dobiće i dodatno vrieme da se oporavi.

Đorđević, nekadašnji napadač Mogrena, Zenita i Arsenala iz Tule, odigrao je za crnogorsku reprezentaciju 11 mečeva i postigao je jedan gol, i to na debiju septembra 2012. godine u San Marinu.

Dan ranije, i predsednik Mornara Đorđije Pavićević pomogao je bolnicu u Starom Baru kupovinom respiratora i opreme u vrednosti od 60 hiljada evra.

Video: Klinički centar Srbije dobio nove respiratore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA