≫ 

Jake reči hrvatskog selektora: Trčimo za materijalnim, virus nam govori da ne možemo menjati prirodu

Zlatko Dalić ima važnu poruku

  • 1
Zlatko Dalić Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Hrvatskom selektoru Zlatku Daliću usred pandemije koronavirusa nije do sporta, sada je vreme kada se mora misliti na sebe i svoje najbliže. O fudbalu, sportu, otom-potom, kada prođe opasnost od korona virusa.

Jedan od heroja Hrvatske sa prethodnog Mundijala provodi vreme sa porodicom u Livnu odakle je poručio da "bi svi sada trebalo da stanu na loptu".

- Najmanje što možemo učiniti je da svako od nas sluša uputstva koje dobijamo od stručnjaka te da ostanemo u svojim kućama. Tako ćemo pomoći sebi i drugima u borbi protiv virusa. To je u ovom trenutku najbitnije - kaže Dalić za Ludato TV.

Dalić je inače proveo 14 dana u samoizolaciji po povratku sa kongresa UEFA gde su bili i predstavnici FSS-a Slaviša Kokeza i Marko Pantelić, kojima je utvrđeno prisustvo virusa COVID-19.

- Virus će ostaviti velike posledice u svim segmentima našeg društva, u ekonomiji i u sportu. Moramo biti pozitivni, virus će proći, kao što je prošao u Kini, ali iz svega ovoga moramo izvući dobre stvari. Kada govorim o dobrim stvarima, mislim na to ćemo svi više vremena biti kod kuće sa svojim porodicama i više se družiti - poruka je Dalića.

Selektor Hrvatske je na kraju poentirao izjavom o grabežljivoj prirodi čoveka koja je i dovela do ovakvog kolapsa u svetu.

- Previše trčimo za materijalnim stvarima, za poslom, užitkom i druženjima, a sve drugo nam je postalo nevažno. Jedan virus zaustavio je svet, poslao nam je poruku da ne možemo raditi baš sve što hoćemo. Ne možemo menjati svet i prirodu - rekao je Dalić.

Video: Zlatko Dalić doveo Tompsona u Varaždin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M01

    21. mart 2020 | 08:15

    Svaka cast na izjavi....sve sto je bilo potrebno rekao je....ljudi su vise izgubili sve za radi novca.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA