≫ 

Finansijski krah Premijer lige zbog epidemije: Otkazivanje sezone koštaće ih skoro milijardu evra!

Pojavio se i novi strah, da će virus toliko snažno pogoditi Englesku da je pitanje da li će uopšte biti i sledeće sezone

  • 5
FK Liverpul Foto: AP/Tanjug

Klubovi engleske Premijer lige spremaju se za ozbiljan finansijski udarac zbog pauze nastale u takmičenju usled epidemije korona virusa.

Najpopularnija liga na svetu juče je produžila pauzu do 30. aprila, a ukoliko ne bude uslova da se i posle tog datuma nastavi takmičenje moraće da plate blizu 850 miliona evra zbog ne ispunjavanja ugovora o TV pravima.

Podsetimo, 20 timova elitnog ranga engleskog fudbala dele između sebe dobitak od preko 3 milijarde funti, pošto TV stanice kao što su Skaj Sports i BT Sport izdvajaju pravo bogatstvo za direktne prenose Premijer lige.

Međutim, portal Atletik, tvrdi da je rukovodstvu lige već stavljeno do znanja da će morati da se odreknu velikog dela tog novca ukoliko korona virus uslovi nemogućnost da preostale utakmice (čak 92) budu odigrane.

Vodeći ljudi engleskog fudbala su odlučni da privedu sezonu kraju i već su se bacili na stvaranje plana kako to da izvedu. O jednom od njih smo već pisali pretohdnih dana, a on podrazumeva igranje bez publike kako se virus ne bi širio među navijačima.

Međutim, sada se pojavio novi strah, da će virus toliko snažno pogoditi Englesku da je pitanje da li će uopšte biti i sledeće sezone.

U jučerašnjem saopštenju Premijer liga je poručila da neće sigurno biti fudbala do 30. aprila i da samim tim nema šanse da sezona bude okončana 1. juna kako je prvobitno zamišljeno.

Video: Premijerka kritikovala fudbalere povratnike: Niste u izolaciji, biće posla za istražne organe!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    20. mart 2020 | 12:53

    Pa kad uzimate kintu unapred,trosite ono sto jos niste zaradili

  • montenegringo

    20. mart 2020 | 13:57

    Grehote, da vidimo ko ce ove godine platit igraca 100 miliona

  • Dejan

    20. mart 2020 | 16:27

    Tako vam i treba,vi ste i doveli fudbal tu gdje jeste.Svaki drugi igrac u danasnje vrijeme vrijedi 50 mil e.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA