≫ 

Nemački virusolog izneo pesimistične prognoze: Neće biti fudbala ove godine, nije realno

Možda i najrealnija procena situacije do sada

  • 1
FK Sankt Pauli, navijači, baklja, HSV, FK Hamburger Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Epidemija korona virusa u punoj je snazi i u Nemačkoj, preko 15.000 osoba je dosad zaraženo, a očekuje se da taj broj bude i znatno već u narednom periodu. Sa takvim prognozama, osim o tome kako valja suzbiti ovu pošast, neozbiljno je pričati o bilo čemu, pa i o nastavku sportskih takmičenja.

Uticajni nemački virusolog Jonas Šmit-Kanasit sa Bernhard-Noht Instituta u Hamburgu kaže da je teško očekivati da se Bundesliga ili bilo koje drugo takmičenje nastave pre naredne godine, a isto tako isključuje mogućnost da se mečevi do tog roka igraju pred praznim tribinama.

- Nisam siguran da u aprilu možemo da govorimo o tome da se utakmice ponovo igraju - aludirao je Šmit-Kanasit na odluku Bundeslige da se sezone nastavi 2. aprila.

Čak je i laiku sada jasno da je takav scenario teško izvodljiv.

- Ni iza zatvorenih vrata to neće biti moguće do tada, jer onda imate situacije da se ljudi kućama okupljaju i gledaju utakmice - rekao je za Telviziju NRD.

Kako se zasad odvija situacija sa epidemijom virusa COVID-19, prognoze ovog stručnjaka će se vrlo verovatno ostvariti, iako predstavnici Bundeslige i dalje veruju da će nekako uspeti da privedu sezonu kraju.

- Uveren sam da će jedino biti moguće da se fudbal igra sledće godine. Nisam siguran da je realno razmišljati o tome da se ova sezona može završiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA