≫ 

Bivši predsednik Real Madrida preminuo od korona virusa

Lorenco Sainc (76) preminuo u bolnici od posledica virusa

  • 3
Lorenco Sainc Printskrin. Youtube

Nekadašnji predsednik Real Madrida Lorenco Sainc preminuo je u subotu u Madridu od posledica korona virusa.

Sainc je imao 76 godina i spadao je u rizičnu kategoriju ugroženih ovim virusom.

On je bio na čelu Reala od 1995. do 2000. kada je klub 1998. godine golom Predraga Mijatovića protiv Juventusa osvojio titula prvaka Evrope posle 32 godine.

On je u utorak, 17. marta, primljen u bolnicu nakon što mu se stanje pogoršalo posle osam dana sa temperaturom, jer je jedan od njegovih sinova priznao da nije želeo da bude u bolničkim uslovima.

Prošao je test na Covid-19, koji je dao pozitivan rezultat. Dan kasnije njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo i završilo smrtnim ishodom.

Pogledjate stravične slike iz italijanskih bolnica

Inače, Sainc je rođen u Madridu 9. avgusta 1943. a na čelo kluba došao je 1985. godine kao pomoćnik Ramona Mendoze, koga je nasledio tek 1995. godine.

U svojoj prvoj punoj godini na funkciji (1996.-97.) napravio je tim oko Fabija Kapela a od igrača je doveo Mijatovića, Šukera, Roberta Carlosa, Sedorfa, koji su se pridružili već standardnoj ekipi sa Fernandom Jerom, Raulom i Redondom.

Ekipa nije došla do eliminacija u Ligi šampiona, prvi put u svojoj istoriji, a osvojila je La Ligu, Kapelo je smenjen i vratio se u Milan.

Ipak, Real je sa Jupom Hejneksom kao trenerom 1998. godine osvojio Ligu šampiona posle 32 godine čekanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. mart 2020 | 22:23

    Gospodin Stankovic,Gospodin Sains....funkcioneri u vreme kad je sport pripadao sportu,sportistima i gledaocima..ne kao danas arapima,kinezima i nekim zemljama kome sport nije nacionalna karakteristika

  • Pametnica

    21. mart 2020 | 22:12

    76?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA