≫ 

Deki brate, pazite se, ovaj prokleti virus pogađa sve: Materacijevo upozorenje srpskom narodu

Tera Srbe da uče iz tuđih grešaka da ne bi učili na svojim

  • 2

Legendarni italijanski fudbaler Marko Materaci i nekadašnji saigrač Dejana Stankovića u Interu, poslao je poruku Dekiju kako bi zaštitio živote u Srbiji.

Korona virus je najstrašnije pogodio Italiju u kojoj je više od pet hiljada mrtvih za poslednjih nekoliko nedelja i Materaci se pridružio sportistima koji apeluju na druge da ne rade isto što i ljudi na "čizmi".

- Ćao Deki, ćao brate. Šaljem ovaj apel srpskom narodu, jer mislim da je jako važno pošto smo mi Italijani mnogo pogrešili. Nismo shvatili ozbiljno ono što nam je govorila Vlada i svako je radio kako je hteo. Neko je šetao, neko je izlazio napolje sa društvom, i to je najgora stvar koji smo mogli da uradimo jer ovaj virus je izuzetno snažan, proklet virus koji pogađa sve - kaže Materaci.

On smatra da ovakvo stanje može da potraje petnaestak do dvadeset dana, ali pod uslovom da se ne ponašamo kao Italijani.

- Ako želite da traje 15 ili 20 dana maksimalno, radite ono što vam se kaže, ne radite kao mi Italijani, svako od nas je radio šta je hteo a to je neizvodljivo jer nismo uspeli da limitiramo ovo što nam se dešava u ovom momentu. Želim vam puno sreće i molim vas: Radite ono sto vam kažu i ostanite kod kuće - poručio je Materaci.

Da podsetimo, u Srbiji su do nedelje od korona virusa potvrđene 222 zaražene osobe i dve smrtna slučaja.

Video: Sadikova poruka Srbima: Molim vas, ostanimo kod kuće, svakog dana iz Italije čujem sve najgore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA