≫ 

Igrač Liverpula je heroj rata protiv korone: Nije hteo da se zna šta je sve učinio za siromašne!

Tihi heroji su najveći!

  • 3
Idrissa Gueye, Idrisa Geja Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

Levi bek Liverpula, Endi Robertson, neprocenjivo je doprineo borbi protiv korona virusa, a nije želeo da se to sazna. Ipak, ljudi kojima je pomogao, nisu mogli da ćute, želeli su da mu javno zahvale.

Kapiten Škotske i jedan od nosilaca igre Liverpula dugo je bio "misteriozni donator", pomagao je tokom širenja korona virusa po Velikoj Britaniji, i to tako što je donacijama izdržavao čaš šest "banki hrane".

Tako se u Britaniji zovu ustanove koje su nešto između narodnih kuhinja i samoposluga za siromašne, a usluge su bile posebno važne u vreme kada je najosetljivija kategorija stanovništva dodatno ugrožena.

Robertson tokom ove pandemije finansira šest banki na području rodnog Glazgova, a to su Tajmsu otkrili brojni korisnici.

To je samo deo dobrotvornog rada igrača, koji je ekstremno posvećen donacijama i poboljšanju života drugima, ali ne želi da se o tome zna i odbija da o tome govori.

Isti izvor za Tajms je obelodanio i da je Robertson u bankama hrane aktivan već tri godine, prošle nedelje je čak donacijom olakšao funkcionisanje klinici koja brine o mentalno obolelima.

Robertson nedeljno zarađuje 60.000 funti i izabrao je najplemenitiji način da potroši deo bogatstva. Kako bi se shvatilo šta je uradio, dovoljan je podatak da je jedna banka u Glazgovu od početka epidemije pripremila čak 53.000 obroka zahvaljujući evropskom šampionu.

- Hvala škotskom fudbaleru koji je donirao veliku sumu novca bankama hrane, uključujući i našu. Ne možemo mu se dovoljno zahvaliti - napisala je jedna banka na Tviteru, što je bilo dovoljno da se ubrzo sve sazna.

Korona virus naneo je težak udarac fudbalu, a posebno se to osetilo u Španiji i Italiji posle dvomeča Valensija - Atalanta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    23. mart 2020 | 12:54

    Nasim fudbalerima sve malo.A kad treba da daju u humanitarne svrhe nema ih nigde.Ali zato kad tebaju da damama sumljivog morala kupe telefon stan "besan auto" tu su prvi.Losi fudbaleri jos losiji ljudi.Cast izuzetcima.

  • E

    23. mart 2020 | 12:42

    E, a Jović došao na žurku, hahahaha

  • Gile

    23. mart 2020 | 14:13

    Dajte da se javno prozovu svi naši " dobrotvori"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA