≫ 

Kultni brazilski stadioni postaju bolnice: Spreman je smeštaj za invaziju zaraženih od virusa

Vlasti najvećih gradova izdale direktivu da se fudbalski objekti nadalje koriste kao ispomoć bolnicama

  • 0
stadion u sao paolu Foto: instagram/allegra_pacaembu

Najveći brazilski stadioni do daljeg će biti u službi građana Brazila obolelih od koronavirusa koji se nesmanjenom žestinom širi svetom. U najvećoj južnoameričkoj zemlji dosad je registrovano 1.546 zaraženih, 25 je umrlo, što je dovoljan znak za uzbunu u Brazilu.

Tako su vlasti, zbog bojazni da će bolnički kapaciteti u jeku epidemije biti nedovljni, naložile klubovima da ustupe stadione kao ispomoć da se zbrinu potencijalni pacijenti.

Kao što se i možete uvertiti u videu ispod, radovi na konstrukciji smeštajnih objekata uveliko traju na stadionu "Pacaembu" u Sao Paolu, a radno je i na kultnoj "Marakani" u Rio De Žaneiru, kao i na još osam stadiona širom zemlje.

Na stadionu u najvećem brazilskom gradu, na kojem mečeve sporadično igraju tri kluba, Sao Paolo, Korintijans i Palemiras, biće instalirano 200 kreveta kako bi se rasteretili bolnički kapaciteti.

Sva tri kluba su sve svoje kapacitete ustupile državi i bolnicama u borbi protiv širenja zaraze.

Ministar zdravlja Brazila Luiz Enrike Mendeta izjavio je da će Brazil "pik" zaraženih od korone imati između aprila i juna, očekuje se da u tom periodu bolnice u zemlji sa 210 miliona stanovnika budu pod najvećim opterećenjem, te se stoga i preduzimaju ove mere.

Mendeta je takođe rekao kako očekuej smirivanje situacije u septembru.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA