≫ 

Finala lige šampiona i Lige Evrope odložena, UEFA ponovo mora da gleda u kalendar

Teško je bilo šta predvideti u ovom trenutku, otud i logična odluka Evropske "kće fudbala"

  • 2
FK Valensija Foto: AP/Tanjug

Nažalost, pandemija koronavirusa nije ostavila mnogo prostora čelnicima UEFA kada je reč o terminu finala dva najjača takmičenja u Evropi, pa je pomeranje bilo neminovno.

UEFA je u ponedeljak, sad i zvanično, objavila da su oba finala, i Lige šampiona i Lige Evrope, kao i finale Lige šampiona za dame, pomerena za budući period.

Podsetimo, finle najjačeg takmičenja bilo je na programu 30. maja na stadionu "Ataturtk" u Istanbulu, tri dana ranije u Gdanjsku je bilo zakazano finale Lige Evrope, dok je Beč bio spreman da ugosti finalistkinje u konkurenciji dammske Lige šampiona.

Širenje koronavirusa je potpuno poremetilo organizacione planove čelnika UEFa, koji su već pomerili Evropsko prvenstvo za narednu godinu.

Iz UEFA je saopšteno da novi datumi odigravanja tri finala nisu određena, pristupiće se analizi kalendara, te će u skladu sa trenutnom situacijom biti nakdnadno određeni novi termini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    23. mart 2020 | 19:20

    Samo gledaj za sledecu kalendarsku godinu ova je otisla u corsokak uozbiljite se i gledajte u realnost

  • nscz

    23. mart 2020 | 23:02

    Sto se muce moze Ostoja da im ponudi resenje! Liga sampiona da se da Partizanu da nemaju vise kompleks drugog kluba, a liga Evrope... pa moze i ona Partizanu da ne kukaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA