≫ 

Sadik u idealnom timu Lige Evrope: Bolji od njega samo "kralj asistencija" i "vunderkind" Arsenala

Nigerijac se našao među najproduktivnijim igračima drugog po jačini takmičenja

  • 6
umar sadik Foto: MN Press

Napadač Partizana Umar Sadik uvršten je u tim kola Lige Evrope po učinku koji je imao u šest utakmica u ligaškom delu takmičenja.

Analiza je objavljena na sajtu whoscored.com, a u obzir su uzeti samo igrači koji su odigrali šest utakmica do trenutka prekida takmičenja usled pandemije virusa COVID-19.

Sadik je u grupnoj fazi takmičenja bio najproduktivniji igrač crno-belih sa četiri gola i jednom asistencijom, za ocenu 7.58.

Bolji po učinku od Nigerijca samo je sjajni Bruno Fernandeš (Sporting/Mančester junajted, ocena 8.11) i Bukajo Saka iz Arsenala sa ocenom 7.78.

- Kompliment i velika motivacija za sve ono što me očekuje u daljoj karijeri - bio je prvi komentar Sadika na lepu vest.

Nije mu, ipak, do fudbala u ovom trneutku, sada se razmišlja o drugim, daleko važnijim stvarima koje opterećuju sve ljude ovog sveta - kako se izboriti sa koronavirusom.

- Naravno, u ovom trenutku je teško govoriti o fudbalu, jer je čitav svet okrenut ka tome kako da "preživi" nevolju koja nas je zadesila i kako što pre da ozdravi ugroženo stanovništvo. Ipak, ovakve stvari daju energiju, da uvek ima neko ko zaista gleda šta i kako radite i da nagrada uvek stigne kada treba. Hvala svima, nadam se da ćemo izaći još jači i biti bolji kada sve ovo prođe - rekao je Umar Sadik.

Idealni tim sezone Lige Evrope: Arlaukas (Kluž), Vidmer (Bazel), Megvajer (Mančester junajted), Trunaer (LASK), Saka (Arsenal), Zaniolo (Roma), Fred (Mančester junajted), Fernandeš (Mančester junajted), Granero (Espanjol), Morelos (Rendžers), Sadik (Partizan).)

Video: Sadikova poruka Srbima: Molim vas, ostanimo kod kuće, svakog dana iz Italije čujem sve najgore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simke

    23. mart 2020 | 20:17

    GROBAR SAM ..al dal iko normalan moze sa stavi ovogindijanca u biko koji tim ?

  • A

    23. mart 2020 | 22:47

    Boaci? Pavkov? Tomatino? Zardinjera?...A gde su oni?...Samo pitam.

  • nscz

    23. mart 2020 | 23:01

    Jel mu se cena sad utrostrucila? Koliko nude 30-40-100 miliona?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA