Ovako izgleda startna postava Barsinih najvećih promašaja: Ibra "predvodi" tim sa Nou Kampa

Za neke igrače Barselona je dala pravo bogatstvo, ali joj se investicije nisu isplatile

  • 5
Lionel Mesi i Zlatan Ibrahimović Foto: Guliver/Chung Sung-Jun/Getty Images

Veliki deo klupskih uspeha u 21. veku Barselona duguje svojoj omladinskoj školi, ali daleko od toga da svoj seniorski tim nisu upotpunjavali transferima. No, dešavalo se da nova pojačanja nisu uspevala da se uklope u sistem koji su predvodili Leo Mesi, Andres Iniesta i Ćavi, čak i ako bi na „Kamp Nou“ došli kao igrači od kojih se mnogo očekuje.

Marca“ je sastavila startnu postavu upravo od takvih igrača – najvećih promašaja u poslednjih 20 godina, uzimajući u obzir njihovu reputaciju, cenu, kao i euforiju zbog njihovog dolaska u klub.

Podsetimo, isti list je sastavio i listu promašaja Reala.

Ričard Dutruel

Nakon što je impresionirao u Selti iz Viga, Francuz nije uspeo da se izbori za mesto pored mladog Pepea Reine. Dutruel je skoro jedini izuzetak - osim u slučaju sa njim, Barselona je dosta dobro prolazila prilikom dovođenja golmana.

Martin Kaseres

Dolazak urugvajskog defanzivca u Barselonu 2008. godine kada je stigao kao 21-godišnjak, probudio je velike nade i očekivanja. Međutim, nikada nije uspeo da ostavi trag. Povrede su ga sprečile da pruži konstantnost, a poslednje dve godine ugovora proveo je na pozajmici.

Dmitro Čigrinski

Ukrajinac se nije pokazao vrednim 25 miliona evra koliko je Barselona potrošila na njega u leto 2009. godine. U svojoj jedinoj sezoni na stadionu „Kamp Nou“, izgledao je pogubljeno na štoperskoj poziciji.

Tomas Vermalen

Belgijanac je odigrao samo jedan meč u sezoni 2014/15 - protiv Deportiva u poslednjem kolu, nakon što je Barselona već osvojila titulu. Povrede su sprečile uspon njegove karijere u klubu, iako je nekoliko puta zaigrao nakon povratka sa pozajmice u Romi.

Jeri Mina

Još jedan Kolumbijac koji nije dugo trajao na „Nou Kampu“, Mina je stigao iz Palmeirasa u januaru 2018. godine, a prodat je Evertonu samo šest meseci kasnije. Međutim, Barselona je na odbrambenom igraču zaradila gotovo 20 miliona evra.

Aleks Song

I dalje je komičan nesporazum između Karlosa Pujola i Songa koji je mislio da kapiten Barselone njega poziva kako bi mu predao trofej, a ne Erika Abidala. Dok je imao ugovor sa Barselonom, Song je većinu vremena proveo na pozajmici u Vest Hemu.

Andre Gomes

Partije Portugalca u dresu Valensije privukle su pažnju klubova iz cele Evrope, a Barselona je platila 35 miliona evra da bi ga dovela na „Kamp Nou“.

Čitaoci „Marke“ su izglasali Gomesa kao najgore pojačanje u sezoni 2016/17, a on je posle toga otišao u Everton najpre na pozajmicu 2018, a potom i trajno u 2019. godini.

Rikardo Kvarežma

Devetnaestogodišnji fudbaler bio je jedan od najperspektivnijih igrača na kontinentu kada je Barselona potrošila 6 miliona evra kako bi ga dovela iz Sportinga.Rastanak sa trenerom Frankom Rajkardom značio je i kraj čarolije Kvarežme na „Nou Kampu“ samo godinu dana kasnije.

Huan Roman Rikelme

Luis Van Gal nije bio veliki fan Argentinca, uprkos njegovom nespornom talentu. Retko je nastupao kod Holanđanina u Barseloni iako je plaćen 11 miliona evra, a kasnije je zablistao u Viljarealu.

Filip Kutinjo

Brazilac se pridružio Barseloni posle transfera vrednog oko 160 miliona evra u januaru 2018. godine, i nakon obećavajućih prvih nekoliko meseci, kasnije je imao poteškoća da opravda tu cenu. Posle samo 18 meseci na stadionu, poslat je na pozajmicu u Bajern Minhen.

Zlatan Ibrahimović

Barselona je izdvojila nešto manje od 70 miliona evra kako bi dovela napadača 2009. godine. Iako je postigao dosta golova u dresu katalonskog kluba, njegov odnos sa Pepom Gvardiolom i saigračima postao je nepopravljiv, pa je posle samo jedne sezone pozajmljen Milanu.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ufff

    25. mart 2020 | 16:14

    Nije ibra bio promašaj nego su ga isterali jer od njega se nije vidio brabonjak Mesi da je osto mesi se nebi vidio

  • Boske100

    25. mart 2020 | 18:24

    Neka lažna lista, Ćirić nije tu, a ni Robi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA