Najveći belgijski klub na kolenima, korona preti da ga otera u bankrot

Predsednik kaže da ne može da pobegne od posledica epidemije

  • 2
Fudbaleri Anderlehta u Humskoj pre nekoliko godina Fudbaleri Anderlehta u Humskoj pre nekoliko godina Foto: MN press

Nema nikakve dileme da će epidemija korona virusa imati ogroman uticaj na fudbalski biznis, posebno jer se radi o grani u kojoj se vrti ogroman novac i koja ne može da funkcioniše normalno bez TV prenosa,  publike i punih stadiona.

Neki su klubovi već ušli u probleme i počeli da ukidaju zarade ili smanjuju plate igračima za 50%, ali je to samo početak problema koji bi mogao da se produži u mesecima koji dolaze, ako pandemija prestane.

Pominje se čak i da će unosne plate kakvu recimo ima Kristijano Ronaldo u Juventusu od 30 miliona evra po sezoni postati samo deo istorije, a jedan evropski velikan već sada ne zna šta će od problema. U pitanju je belgijski Anderleht, koji je sveo plate i sve ostale troškove na minimum.

- Korona virus ima ogroman uticaj na naše živote, a Anderleht ne može da pobegne od posledica pandemije. Dužni smo zbog velike neizvesnosti oko prihoda koja se pojavila prekidom sezone, dok nam istovremeno vladine mere ograničavaju normalno poslovanje, pa i mi moramo da smynjimo troškove koliko god je to moguće. To podrazumeva i fleksibilnost svih zaposlenih - izjavio je predsednik belgijskog velikana Karel van Enhelt.

Kraljevski klub iz Brisela za koji nastupa i mladi srpski reprezentativac Dejan Joveljić (na pozajmici iz Ajntrahta) ne gubi nadu da će preborditi i ovaj težak period.

- Klub je odlučio da solidarno podeli žrtvu i svi će morati da učestvuju, od igrača do rukovodstva i zaposlenih. Anderleht je klub koji je tokom istorije nailazio na mnoge probleme i prepreke i sve ih je rešio. Pobedićemo i sada - zaključio je Van Enhelt.

Lepo je što je predsednik optimista, ali pitanje je da li ima objektivnih razloga za tako nešto. Nime, dug Anderlehta se procenjuje trenutno na oko 100 miliona evra, a ova situacija sa epidemijom će gotovo sigurno učiniti da on bude još veći.

Video: Bojan Đorđić: U Švedskoj nema policijskog časa, ali svi poštuju samoizolaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Htvoje

    24. mart 2020 | 21:44

    To u Srbiji ne moze dase desi zato sto bankrot traje zadnjih 50 god

  • Pavle

    24. mart 2020 | 23:16

    Pozovite doktore Nebojsu ili doktora Zvezdana!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA