≫ 

Dinamo drugi klub u Hrvatskoj koji je srezao plate zaposlenima "da bi preživeo"

Nepopularne mere je preduzeo najveći hrvatski klub

  • 3
Croatia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Mnogi svetski fudbalski klubovi odlučili su se za nepopularne mere tokom krize usled korona virusa, srezali su plate zaposlenima kako bi finansijski olakšali težak period koji je pred njima, a primer takvog poslovanja je i zagrebački Dinamo.

Prvi klub u Hrvatskoj koji je smanjio plate svojim zaposlenima bio je Osijek, a isto je učinio i Dinamo.

- Od početka krize izazvanekKoronavirusom, Covid 19, uprava GNK Dinamo je u konstantnom zasedanju i analizi posledica globalne krize koja je izazvala zastoj svetske ekonomije, a našu osnovnu delatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila - kaže Dinamo u saopštenju.

- Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posledica koje ova kriza ima za društvo u celini, posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji deo, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mesta u Dinamu. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, lekara, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uslova da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živeti i funkcionisati.

[gallery ids="3508944"

]

Dinamo je, kao i građane Zagreba, osim virusa snašla još jedna bevolja ovih dana, reč je  o snažnom zeljotresu koji je napravio veliku štetu gradu, ali i prouzrokovao oštećenja na stadionu "Maksimir", te će i zbg toga klub trpeti finansijske posledice.

Ipak, sada se misli samo kako premostiti period zastoja usled koronavirusa.

- Da bismo u tome uspeli, svi članovi kluba moraju podneti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvesnosti nastavka takmičenja, odloženog EURO 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Evropi, nepoznanice oko termina i opsega letnjeg prelaznog roka te ukupne ekonomske krize koja je nastala, a ponajpre zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donela je sledeće odluke:

1. Zaposlenima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (985 evra, prosečni dohodak grada Zagreba) isplatiće se taj iznos te razlika do punog iznosa plate na sledeći način:

- trećina od razlike između prosečnog dohotka i punog iznosa plate isplaćuje se redovno

- trećina će se isplatiti u roku od šest meseci od datuma odigravanja prve sledeće službene utakmice GNK Dinamo

- trećina plate neće se isplatiti trajno

- ova važi od do 30. septembra 2020. i stupa na snagu odmah.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    25. mart 2020 | 08:24

    A nije mi jasno . Na Maximiru dodje 200 navijaca,nek je ulaz 10€ i sad ispada da od toga finansiraju se. U cemu je kvaka?

  • nscz

    25. mart 2020 | 07:21

    Znaci sad ce u Partizanu kresanje plata.

  • nibrS

    25. mart 2020 | 09:17

    Jel' su to oni što prodaju skupe igrače i doslovce pare lopatom kupe? Ipak bih ja rekao da je to ista boranija tamo i ovamo... Poznata škola iz Kumrovca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA