≫ 

Kad skine naočare, znate da je situacija ozbiljna: Ko je najratoborniji menadžer Premijer lige?

Gori na terenu, ali i pored klupa

  • 0
FK Liverpul - FK Votford Menadžer Votfora Najdžel Pirson Foto: Tanjug/AP

Odlazak Arsena Vengera iz Premijer lige značio je da će fanovi engleskog fudbala ostati uskraćeni za strast i borbenost sa kojom je legendarni trener Arsenala vodio svoju ekipu.

Bez obzira da li je sa druge strane Alan Perdju ili Žoze Murinjo, Francuz se nije ustezao da započne svađu sa kolegom iz suprostavljenog tabora.

Venger je jedan od najboljih trenera svoje generacije na svetu. Uvek je bio spreman za borbu, a zbog velike želje za pobedom nekada bi prešao granicu pristojnosti. Sve je manje trenera koji znaju da "zapale vatru" pored terena i pokrenu svoju ekipu.

"Give me sport" je rangirao sve trenere Premijer lige po temperamentu i ratobornosti.

20. Edi Houvi

Odbrana Bormuta je razlog njegove flegmatičnosti.

19. Roj Hodžson

Jedan je od trenera koji ne zna da se snađe u tenzičnim situacijama.

18. Pep Gvardiola

Malo ko bi se uplašio kada ga vidi uglađenog u džemperu. Ove godine je potpuno podbacio protiv jačih protivnika. Teško je zamisliti da bi se neko uplašio od njega, osim ako Mesi nije na njegovoj strani.

17. Grejem Poter

Sa njegovog lica može se pročitati da je reč o čoveku blage naravi. Sa godinama stiče iskustvo i postaje oštriji.

16. Brendon Rodžers

Reč je o treneru koji ima karakter, ali to nije dovoljno.

15. Mikel Arteta

Sadašnji trener Arsenala ima potencijal da jednog dana postane pravi fajter. Nedostaje mu iskustvo.

14. Dejvid Mojes

Bio je cenjen zbog požrtvovanosti na terenu, ali sa godinama je spustio loptu. To ne znači da su mu zatvorena vrata vrhunskih engleskih klubova.

13. Jirgen Klop

Klop je nekoliko puta govorio o svojoj religioznosti, ali u žaru borbe zadaje opasne udarce. Još uvek se čeka nokaut.

12. Danijel Fark

Fark je postavio određene principe u Norič sitiju, a veruje se da će biti mnogo opasniji kada preuzme jači klub.

11. Frenk Lampard

Na početku je trenerske karijere. Prijatan je prema novinarima i odmerava svaku reč. Očekuje se da će tek pokazati svoju borbenu narav.

10. Din Smit

Džon Teri se u stručnom štabu Aston Vile pokazao kao tvrd orah, ali još uvek nije naučio svog šefa kako da se postavi. Smit spuštajući gard pravi početničke greške, a izgleda kao čovek koji bi mogao postati strah i trepet među menadžerima.

9. Ole Gunar Solskjer

Neko bi ga opisao kao "pristojnog profesora norveškog". Malo ko bi smeo da uđe u sukob sa Solskjerom, kada pogleda njegove pesnice.

8. Nuno Espirito Santo

Na svom trenerskom putu imao je veliku podršku. Agent Žorž Mendeš ga je lansirao u vrh engleskog fudbala, a Espirito Santo koristi priliku da postepeno gradi svoju karijeru.

7. Karlo Anćeloti

Podignuta obrva pokolebala bi većinu izazivača koji žele sukob sa starim vukom. Nedavno se vratio u engleski fudbal, a mnogima nije jasno šta ga je motivisalo na takav potez.

6. Stiv Brus

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi, Brus zna da opasnost vreba sa svih strana. Ne pokazuje vernost i misli samo na sebe.

5. Ralf Hazenhutl

Trener Sautemptona se ne sme otpisati. Ponša se poput boksera koji je dovoljno snažan da napadne u 12. rundi. Ostao je na nogama posle poraza od 9:0 protiv Lestera.

4. Kris Vajlder

Fajter iz Jorkšira. Nikada ne udara prvi, ali teško onom ko ga potceni. U stanju je da krene na mnogo većeg od sebe.

3. Žoze Murinjo

Mnogo puta je svojim skrivenim igricama pokazao koliko je opasan. Voli da izaziva protivnika, ali istovremeno zna kako da napadne sa leđa i plasira udarac ispod pojasa.

2. Šon Dajš

Dovoljan mu je jedan udarac da baci protivnika na tlo.

1. Najdžel Pirson

Kada skine naočare znate da situacija postaje ozbiljna. Neke njegove pres konferencije donele su neprijatnosti novinarima.

Mnogi se neće složiti sa rang listom koju je napravio Give me sport, ali mnogi ne bi želeli da u mračnoj ulici sretnu trenera Premijer lige čija je ekipa doživela poraz.

N.N

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA