≫ 

Plačem u busu, a saigrači se smeju: Fabregas objasnio zašto je otišao iz Arsenala

Tužna epizoda Španca iz prošlosti

  • 1
Sesk Fabregas Foto: Youtube.com

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Sesk Fabregas, otkrio je zašto je 2011. otišao iz tabora Tobdžija.

On se tada vratio u Barselonu, razlog su bile ambicije, odnosno nedostatak istih u Londonu. On je još 2003. stigao u Arsenal, iako je dete La Masije, afirmisao se kao igrač tek u Engleskoj i imao je status miljenika navijača Tobdžija.

Bio je kapiten već u 21. godini, ali je trofejna suša učinila svoje.

- Kao kapiten, uvek sam osećao veliki pritisak. Taj tim je morao da osvoji nešto i sve sam dao zbog toga. Svaki put kad bismo izgubili plakao sam kod kuće. Nisam mogao da spavam noćima. Ali kada bih slomljen ušao posle poraza u klupski autobus, čuo bih saigrače kako se smeju i dogovaraju gde će u provod - rekao je Fabregas za Arseblog.

On je u klubu osvojio samo FA kup i Komjuniti šild.

- Igrali smo predivan fudbal i u tome sam uživao, ali sam stavio preveliki pritisak na sebe da preuzmem odgovornost i učinim sve kako treba, da sam se u jednom trenutku osetio usamljeno. U poslednje dve-tri godine, imao sam osećaj da su jedino Van Persi i Nasri na mom nivou, mentalno i tehnički. Ne bih da budem arogantan, to je ono što sam u tom trenutku osećao.

Fabregas se 2014. vratio u Englesku, sa Čelsijem je uzeo dve Premijer lige, FA i Liga kup, mnogi navijači Arsenala mu nisu oprostili prelazak u redove Plavaca.

Video: Slavoljub Srnić poručio iz Španije: Narod u Srbiji mora ozbiljno da shvati ovu situaciju oko korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA