Krasić se šalio u hodniku, a onda je Vidić izašao iz sobe i obratio mu se: U trenutku je nastao muk

Svedočanstvo koliki je Nemanja bio autoritet

  • 23
Krasić i Vidić na meču kvalifikacija za Euro 2012, Foto: MN Press

Nemanja Vidić je jedan od najboljih štopera i fudbalera koje je srpski fudbal imao, a tokom karijere je 38-godišnji Užičanin važio za momka koji ide glavom tamo gde niko ne bi nogom.

Englezi su to znali da cene u Mančester junajtedu, gde je kod Ser Aleksa Fergusona nosio kapitensku traku. S druge strane, navijači su mu pevali i pesmu opštepoznatu na Old Trafordu: "Nemanja, he comes from Serbia, Nemanja he'll fu****g murder ya" (Nemanja on dolazi iz Srbije, Nemanja on će te j**** ubiti).

Sve to je zaslužio autoritetom koji je uživao na terenu, a poznati novinar Aleksandar Stojanović opisao je jednu anegdotu sa Milošem Krasićem, iz reprezentacije Srbije gde je Vidić takođe bio kapiten.

- Jednom je Krasić trčao nešto po hodnicima hotela, šalio se sa nekim iz druge sobe. Nemanja je izašao iz svoje, Krasić se ukopao u mestu. Sa onim svojim kotrljajućim R mu je kazao: "Kraso, spavanje je za 6 min. Hajde u sobu na odmor". Ovaj je samo rekao "Da, da.." Sve je zamuklo u sobama istog časa, do jutra se ništa čulo nije - piše Stojanović.

Podsećamo, Vidić je za reprezentaciju Srbije igrao do 2011. godine i tada se povukao iz dresa sa grbom orla zbog neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

🇷🇸 Nemanja Vidić, tri puta sam radio intervju sa njim. Ovo je prvi put, za mesečnik Lice. Ne sećam se pitanja ni odgovora, samo da je bilo sjajno. Drugi put sam radio kada je bio već legenda u Mančester junajtedu. Došao je da igra za reprezentaciju, zamolio sam ga za intervju: "Nemoj Aco, molim te, ne dajem nikome..." Nisam hteo da budem neprijatan ali ni da tek tako odustanem. "Nemanja, honorar za ovaj intervju mi je skoro pola plate na TV..." Sačekao je sekund, dva i rekao: "Samo da ručam, i dolazim, daću ti intervju." Nikada mu to neću zaboraviti. On je zahtevan čovek, neki bi rekli težak, ali je pravedan, dosledan. Bio je autoritet. On i Dejan Stanković su držali ekipu. Jednom je Krasić trčao nešto po hodnicima hotela, šalio se sa nekim iz druge sobe. Nemanja je izašao iz svoje, Krasić se ukopao u mestu. Sa onim svojim kotrljajućim R mu je kazao: "Kraso, spavanje je za 6 min. Hajde u sobu na odmor." Ovaj je samo rekao "Da, da.." Sve je zamuklo u sobama istog časa, do jutra se ništa čulo nije. Znam da ga je jedan stranac što glumi mangupa posle jednog upozorenja bukvalno u luku zaobilazio u svlačionici. Prethodni put sam ga video pre skoro tri godine. Išli smo istim avionom za Milano. Pričali smo o novinarima, medijima, reprezentaciji... Ponudio mi je da sa Malpense idemo njegovim autom do centra. Koliko god taj odnos sa novinarima nije bio najblaže rečeno - dobar, nikada nismo imali problem. U poslednjim godinama igranja za reprezentaciju prema svima nama se isto ponašao. Znam da su neki razočarani, čak ljuti... ali moj utisak je da se i on slično osećao.I dalje razmišlja o trenerskom poslu, bilo je kontakata, bilo je ponuda. Oduvek je imao izražen karakter. Stvari se nisu mnogo promenile. On je jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada. I čudno je kako ga malo ljudi pominje u tom kontekstu. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nemanja Vidić, I did three interviews with him. Once he said to me: "Please, don't, I'm not giving interviews right now..." I told him that money I would earn with this interview will as half of my regular salary at TV. He told me: "OK, let's do it.." He is based in Milano, thinking about coaching job.

Објава коју дели Александар Стојановић (@alesto) дана

Poslednje sezone karijere obeležile su mu povrede i neuspešan mandat u milanskom Interu gde se i penzionisao 2016. posle mnogo osvojenih trofeja i Lige šampiona sa Crvenim đavolima.

Video: Krasić: Tužno je što nas je tako rano napustio

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleix

    26. mart 2020 | 13:01

    Fenomenalan igrač, borac! Ostaje gorak ukus zbog svega sa reprezentacijom, mogao je i morao bolje. Verujem da je i njemu samom žao zbog toga.

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    26. mart 2020 | 12:45

    Jedan od najboljih odbrambenih igraca ikada. Kapiten Fergusonovog Mancestera godinama. Procitajte ko je tad igrao za junajted. Jedan je Nemanja Vidic.

  • Bebeto

    26. mart 2020 | 13:11

    Moze da se pise, ali oni nisu kao reprezentacija napravili nista i to ostaje vecno a hodnici i slicno, totalno nebitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA