Barsin kapiten malo popustio: Mesi i saigrači pristali da "srežu" plate za 30 odsto zbog korone

Klub je hteo da im skine daleko više

  • 2
lionel mesi Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Barselone pristali su na smanjenje plate za 30 odsto, pošto je u vezi sa ovim pitanjem proteklih dana bilo natezanja u katalonskom gigantu.

Zbog nepredviđenih okolnosti i pandemije korona virusa, Primera je stopirana, isto se desilo i sa većinom drugih takmičenja, a skupe zvezde Barse i ostalih klubova su ostale bez utakmica u nogama.

S obzirom na to da su u karantinu, dani im se svode na individualne treninge jer takmičenja nema, pa će klub pretrpeti jasan finansijski udar.

Zbog toga Barsa namerava da dok traje kriza sa korona virusom smanji plate igračima za 70 odsto, na šta oni nisu pristali.

Pristali su da se nađu na rezanju plate za nešto manje od trećine, ali na nivou cele sezone, a ne tokom perioda prekida zbog korona virusa koji traje od 13. marta.

Nadalje, troškovi kluba za ovu sezonu su u svim sekcijama 642 miliona evra, od čega 552 idu na fudbal.

Kapiteni fudbalskih selekcija, među kojima je i Lionel Mesi su pokazali razumevanje, ali pod uslovom da se umanjenje odnosi na ostatak sezone.

Video: Stepi iz Nemačke za Telegraf šalje jaku poruku: Mislili smo Kina je daleko, a virus nas surovo kosi!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👌🏼

    26. mart 2020 | 16:39

    Lako meni za njih, vise me zanima radnik i penzioner kako im pomoc da prezive ovaj pakao. Treba vise paznje posvetit medicinskom osoblju koji se lome od posla pomazuc bolesne da prezive.

  • Brana

    26. mart 2020 | 15:33

    Pa kako dalje kroz život?!Treba platiti rezije,telefon,spremačicu,upravnika zgrade...kako će sad Mesi?!Dajte neki ž.r. da uplatimo pomoć!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA