≫ 

Nije hteo tamo gde ga je samo trener tražio: Halandov otac otkriva zašto je Erling izbegao Mančester

Norvežanin je ekspresno postao senzacija u fudbalu

  • 0
Erling Haland Foto: AP/Tanjug

Tek što je počeo da igra na vrhunskom nivou u Borusiji iz Dortmunda, Erlingu Halandu je prekinuta sezona korona virusom koji je stopirao Bundesligu.

U očima navijača Mančester junajteda možda je tako i bolje jer bi im Norvežanin dolivao so na ranu jer su ga ispustili iz ruku, pa je umesto iz Salcburga u Mančester, odleteo u Dortmund.

Ma koliko pristalice Crvenih đavola tražile odgovornost Ole Gunar Solskjera za tako nešto, Halandov otac Alf Inge otkriva da ga je Solskjer jedini tražio.

- Mikad ne znate kako bi išlo u drugim klubovima. Možda bi bilo dobro i u Mančesteru. Nikad nećemo dobiti odgovor na to pitanje. Ali smo srećni klubom u koji je došao. Morate da odete u sredinu gde vas želi ceo klub, a ne samo trener - kaže Alf Inge Haland za TV2.

On je dodao još jedan bitan činilac, koji ne ide na ruku Junajtedu.

- Vrlo važan je i pravac kluba, odnosno kako je on radio u proteklih pet ili deset godina - dodao je Halandov otac.

S obzirom na to da Junajted ima Markusa Rašforda napred, možda je to razlog zbog čega Đavoli nisu hteli da kupe mladog Norvežanina.

Kako bilo, on je za 20 miliona zimus prešao iz Salcburga u Borusiju i za manje od dva meseca utrostručio svoju vrednost. Na 38 utakmica ove sezone u svim takmičenjima, dao je neverovatan 41 gol, a 12 na 11 mečeva za Borusiju.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA