UEFA ima dva scenarija za završetak fudbalskih liga, treći nije opcija koja se razmatra!

Kako će izgledati fudbal posle korone?

  • 1
UEFA, Liga nacija Foto: AP/Tanjug

UEFA ima dva scenarija za nastavak takmičenja u nacionalnim ligama, nakon što se završi vanredno stanje uvedeno zbog korona virusa!

To je indirektno, u razgovoru za Telegraf, potvrdio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, uz napomenu da crveno-belima više odgovara prva opcija.

A ona je da se takmičenja odigraju kada se za to steknu uslovi, dok je druga da se šampioni proglase na osnovu trenutnog stanja. Dakle, poništenje sezone ne dolazi u obzir.

- Svako veče vodim duge razgovore sa Zoranom Lakovićem koji je član UEFA radne grupe koja prati ovu situaciju i radi na iznalaženju rešenja za mnoge probleme koje je ova nesreća nametnula. Ima više planiranih scenarija i od raspleta situacije zavisi koja će se rešenja primeniti.

- Ono što je izvesno, to je da sve velike lige insistiraju da započeta prvenstva treba da se završe, kad-tad, zbog ogromnih prihoda od TV prava. Neke pretpostavke su da bi se prvenstva mogla nastaviti sredinom maja ili početkom juna, bez prisustva publike, ali to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi - rekao je Terzić i dodao:

- Sezona se sigurno ne može poništiti i to uopšte nije opcija koja se razmatra. UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti. Naravno, bez publike. Zato je izuzetno važno da igrači odgovorno treniraju u kućnim uslovima i što spremniji dočekaju nastavak prvenstva.

(Telegraf.rs/D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    27. mart 2020 | 12:13

    Sto ne pitaju Ostoju za predlog ili bar savet. Oni su strucnaci za vanredne situacije i dodele titula cak i 11 kola pre kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA