Čuveni trener podelio anegdotu kako je ubedio Mihu da pređe u odbranu: Uvek je pričao da je krilo...

Čini se da je to bila najbolja odluka koju je Miha mogao da donese

  • 2
Siniša Mihajlović Foto: Tanjug/Ap

Bivši trener Lacija i selektor Engleske Sven Goran Erikson morao je svojevremeno da ubeđuje Sinišu Mihajlovića da igra odbranu.

To je po svemu sudeći bio pravi potez, jer Šveđanin tvrdi da je Miha postao jedan od najboljih na svetu u defanzivnim zadacima.

Erikson je došao iz Sampdorije na klupu "nebesko-plavih" i iz bivšeg tima je angažovao Manćinija i Mihajlovića.

Miha je došao u Lacio za 17 miliona evra, postao jedan od glavnih "šrafova" tog tima koji je osvojio Skudeto 2000, ali je Erikson morao da se "ganja" sa njim zbog pozicije.

- Imao sam Mihajlovića u Sampdoriji i doveo sam ga iz Sampe u Lacio. Bio je levo krilo. Uvek sam mu pričao: Siniša, ti nisi krilo, ti si odbrambeni igrač - priča Erikson za "Coaches' voice"

- I uvek mi je odgovarao: Ne, ne, ja sam krilo, drugi napadač. Ali posle nekog vremena sam ga ubedio da igra štopera i postao je jedan od najboljih na svetu. I kad pričamo o tome ko ima najbolju tehniku u odbrani, on je sigurno imao bar najbolju levicu na planeti - tvrdi Erikson.

Mihajlović je kasnije prešao u Inter gde je i završio karijeru 2005. godine, sezonu po dolasku iz Lacija i posle šest godina provedenih u Rimu. Kasnije je počeo da se bavi trenerskim poslom, a danas je trener Bolonje.

Poslednjih meseci bio je između ostalog u centru pažnje i zbog toga što se bori sa leukemijom, ali nesmanjenog žara vodi svoj tim, kad god je to u mogućnosti.

Video: Deki ispričao kako su na njegov novi posao reagovali Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. mart 2020 | 15:10

    Miha je zahvalan igrac,igrac koji igra svih 90 min,koliko je znoja prolio na terenu toliko kubikaze vode nema jedna temza

  • Buljko

    26. mart 2020 | 15:55

    Od malena volim nešto mnogo ovog čoveka,brat moj živ bio sto godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA