≫ 

Fudbal je mrtav za našu Atalantu: Vođa ultrasa poslao predsedniku kluba pismo koje ledi krv u žilama

Koga je sad briga kada će se Serija A nastaviti? U Bergamu, očekivano, nikoga...

  • 5
Bergamo, Atlanta

Printsrkin: Youtube.com, Tanjug/AP

Bergamo je zavijen u crno, nikome ovde nije do fudbala, a sve je počelo utakmicom Lige šampiona između Atalante i Valensije.

Istorijski meč se pretvorio u tragediju, 40.000 duša je prvo slavilo veliku pobedu svoje ekipe, ne sluteći da je upravo na ovom duelu došlo do masovne zaraze korona virusom.

Meč se igrao u Milanu, ali je najveći broj gledalaca došao iz Bergama, odakle je i Atalanta, pa je povratak u grad bio koban. Mnogi su se zarazili, mnogi izgubili živote, nikome nije do fudbala.

U Italiji i na evropskom nivou, pauza je veliki udarac za fudbalski biznis, ali u Atalanti posebno se oseća bezvoljnost po ovom pitanju.

O tome svedoči otvoreno pismo vođe navijača Atalante, koje je upućeno predsedniku kluba Antoniju Perkasi.

- Bergamo i njegovi građani su sada ispred ekipe. Predsedniče, u ovom istorijskom pogromu, grad zaaslužuje podjednaku istorijsku odluku. Meni je prirodno, predsedniče Perkasi, da je za Atalantu sezona završena već sada - poručio je Klaudio Galimberti, čuveni vođa navijača Atalante.

- Atalanta je primer svima, šta god da se dogodi i šta odluče fudbalski čelnici. Ali samo pomislite koliko je navijača Atalante nastradalo od ovog prokletog virusa. Mi ne mislio da je povratak fudbalu i Atalanti moguć kao povratak u normalu. Meni to izgleda kao nedostatak poštovanja prema žrtvama koje ovo nisu preživele. Plačemo za onima koji su svoje živote dali za Bergamo. Biće vremena da Atalanta osvoji jednog dana titulu, ali sada i radovanje golu Gomeza deluje kao nešto potpuno besmisleno - zaključio je Galimberti.

Video: Naša beba je veliki borac: Italijanski lekar iz Bergama o porođaju svoje žene zaražene koronom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA