≫ 

Igrač Stouka šokirao sve u Engleskoj: Učio decu istoriju sa fantomkom IRA teroriste

Mekklin udario Engleze tamo gde su najosetljiviji

  • 1
Džejms Mekklin Foto:instagram/jimmymac_47

Fudbaler Stouka Džejms Mekklin našao se na udaru kritike engleske javnosti zbog kotroverzne objave na instagramu gde se vidi kako sa fantomkom na licu komunicira sa svoje dvoje dece.

Mekklin, inače reprezentativac Republike Irske, takvom pojavom je nesumnjivo aludirao na pripadnika Irske Republikanske Armije (IRA) čime je izazvao gnev naroda u čijoj zemlji zarađuje za život.

IRA je, podsetimo, od Britanije označena kao teroristička organizacija koja se decenijama borila za nezavisnost Irske od Britanske krune.

- Danas školaska lekcija - istorija - napisao je Meklin uz fotografiju sa sinom i ćerkom čija je pažnja usmerena na njihovog tatu, koji, poptu većine fudbalera u svetu, pauzira od igre zbog korona virusa.

Mekklinu nije ovo prvi ovakav ispad, svojevremeno je odbio da nosi "popije" na dresu u znak sećanaj na nastradale birtanske vojnike u ratovima, zbog čega je već bio predmet osude na Ostrvu.

Navijači koji su ostali zatečeni novim ispadom apelovali su na Stouk da preduzme kaznene mere protiv svog igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA