≫ 

Igrač Ajaksa je medicinsko čudo: Pao u komu pre dve godine i devet meseci, sad je na putu oporavka!

Abdelhak Nuri je 2017. godine doživeo srčani udar na meču sa Verderom, pretrpeo je teška oštećenja mozga, ali je uspeo da pobedi smrt

  • 7
abdelhak nuri Foto: youtube/Sami Dz

Sjajna vest stiže iz Holandije. Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri (22) na putu je oporavka nakon što je pre dve godine i devet meseci pao u komu, potvrdila je njegova porodica.

Nuri je u julu 2017. godine doživeo srčani udar na prijateljskoj utakmici protiv Verdera u Austriji, lekarska pomoć mu je ukazana na samom terenu, a nakon što je njegovo stanje dan kasnije opisano kao "stabilno" od strane kluba, pet dana potom pao je u komu.

Od tada je bio na aparatima, iz kome se probudio 2018. godine, ipak sve vreme je bio u bolničkoj postelji, a njegov opravak tekao je vrlo sporo. Gotovo da nije bilo pomaka. Međutim, prema rečima njegovog oca i brata, sada je njegovo stanje daleko bolje, o tome svedoči i činjenica da je iz bolnice pušten kući i da polako razaznaje svet oko sebe.

- Jede, spava, gestikulira, pušta gasove. I dalje mnoge stvari ne može da radi bez naše pomoći, ali njegovo stanje je bolje - rekao je njegov brat Abderahim.

- Dugo nije bio kod kuće, sada je sa nama i svi brinemo o njemu. Moram reći da od kada je ovde, a ne u bolnici, sve je daleko bolje. Svestan je gde se nalazi, u poznatom je okruženu sa svojom porodicom. Nije više u komi, ali i dalje ne može sam da se brine o sebi - kaže brat fudbalera.

Abdelhak ne može da priča, komunicira dizanjem obrva, a možda je najlepša stvar što je ponovo u stanju da gleda fudbal, čak pokazuje reakcije na golove ili šanse.

- Sad moramo da se brinemo za njega najbolje što možemo. Daćemo sve od sebe - poručio je otac fudbalera Mohamed.

Vest o sve boljem Nurijevom stanju sada zvuči zaista neverovatno posebno što je njegova porodica još 2017. godine gajila male nade u konačan oporavak.

- Ne može da hoda, ne može da priča, ne prepoznaje nas, ne zna ko smo. Ništa ne oseća, ništa ne čuje - rekao je tada brat Abderahim.

Ako se na sve to uzmu i prognoze lekara koji nisu davali mnogo šansi Nuriju da se oporavi, tek sa takvim procenama sadašnje stanje ovog momka deluje kao pravo čudo.

Nurijeva porodica je inače tužila Ajaks jer je utvrđeno da je fudbaleru pružena neadekvatna pomoć na samom terenu, za šta je bio odgovoran klupski lekar.

Video: Suze ovog 9-godišnjaka se pamte: Borio se sa rakom, a onda je popio poslednju dozu hemioterapije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    27. mart 2020 | 07:33

    Prosle godine sam gledao dokumentarac o njemu na YouTube tj vise je porodicni video ali uglavnom mali je bio opasan talenat i bas je steta sto je tako prekinuo karijeru, u svakom slucaju drago mi je da se oporavlja jer djeluje kao fin momak.

  • Zoki CH

    27. mart 2020 | 01:16

    Zelim ti da se oporaviš druze, srećno.

  • 656

    27. mart 2020 | 08:48

    Pare,pare,pare... a šta je trebalo i šta je mogao da uradi klupski lekar na terenu sa torbicom punom spreja, vate i flastera? Da mu uradi lobotomiju? Pa život mu je spasio tog trenutka, posle je bio u bolnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA