≫ 

Igrao sa Runijem i Ronaldom, zvali ga "novi Gigs", sada zarađuje 5 miliona godišnje kao trgovac

  • 0
Old Traford, Mančester Junajted, stadion Foto: pixabay.com

Velike stvari Mančester junajted je očekivao od Ramona Kaliste, kada ga je 2001. godine kao klinca doveo na Old Traford misleći da dovode novog Rajana Gigsa!

Velšanin je u glavi Aleksa Fergusona i čelnika Junajteda projektovan da bude glav akarika tima u narednim godinama, trenirao je sa Vejnom Runijem i Kristijanom Ronaldom, da bi u međuvremenu napustio klub i otišao u Liverpul.

Postao je najbolji strelac rezervnog tima Redsa koji mu, takođe, nisu pružili adekvatnu šansu, te je posle Skantorpa i Kembridža završio karijeru 2009. godine. Prvenstveno i zbog učestalih povreda koje je imao, a među kojima su oštećenje ligamenata i lom kosti noge.

Godine 2013. krenuo je u posapo sa satovima, a danas se njegova godišnja dobit procenjuje na pet miliona funti. Lansirao je kompaniju "Global Watches" koja prodaje Rolekse, Hublote i druge marke satova.

- Kada sam shvatio da mi fudbal neće dati život kakav sam poželeo, shvatio sam da moram da pronađem nešto drugo. Kroz kontakte koje sam stvorio u fudbalu, počeo sam da prodajem satove - rekao je 32-godišnji Kaliste svojevremeno za britanski "San":

- Kompaniju sam osnovao kada sam video da je potrebno kako bih ostao održiv na tržištu. To je sada jedna jaka kompanija koja zarađuje milione. Ideja je da je još razvijam, a potom prodam za pet ili 10 godina.

Otkrio je Ramon i kako mu je fudbalska karijera pomogla u novom poslu.

- U početku sam satove prodavao fudbalerima i tako sam stekao poverenje. Postoje i druge kompanije koje su jače od mojih, ali se ljudi osećaju sigurno kada vide da sam ja u pitanju. Imamo i uslugu po narudžbi i fudbaleri više vole kada im proizvod doneseš kući.

Video: Svi se čude Zvezdinom tenku, a ovi klubovi ispred stadiona imaju celu artiljeriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA