≫ 

Italijani potvrdili, Serija A će imati šampiona: Evo zbog čega Lacio lako može da "izvisi" za titulu

Prvi čovek italijanske lige Gabrijele Gravina potvrdio je da će Skudeto i ove sezone imati svog osvajača

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Nije jasno kako Italijani nameravaju da završe prvenstvo imajući u vidu okolnosti i činjenicu da se kriza sa korona virusom u ovoj zemlji ne stišava.

Samo u prethodna 24 sata imali su skoro hiljadu preminulih od ove opake bolesti, a ukupno više od devet hiljada ljudi. Ipak, posao je posao.

- Postoji plan kom smo dali apsolutni prioritet. Svi bismo bili srećni da završimo sezonu na terenu. U dosluhu smo sa FIFA u vezi sa produžetkom ugovora, ako bude potrebe da idemo dalje od 30. juna - kaže Gravina putem zvaničnog sajta "Kalča".

Nadalje objašnjava šta podrazumeva deo tog plana...

- Moramo da nađemo rešenje, a idealno je da idemo do 30. jula. Moramo da se povinujemo regulativama i onome što kažu vlasti i naučni zvaničnici. Ako ne budemo mogli da igramo, svakako ćemo sačuvati vrednost onoga što je sportsko takmičenje do sada pokazalo na terenu. Pričamo o tome kome bi trebalo da ode i o tome će odlučivati Federalni savet - kaže Gravina.

On i saradnici moraju doći i do zaključka, odnosno kompletnog spiska timova koji će naredne sezone učestvovati u doigravanju za plasman u više, odnosno timove koji ispadaju u niže rangove takmičenja.

Ideja da Skudeto po svaku cenu ode nekome, trenutno najviše odgovara Juventusu koji je pre prekida sezone bio prvi sa 63 boda.

Samim tim je, logikom gledano, najviše pokazao na terenu i trebalo bi da osvoji novu titulu. Međutim, drugoplasirani Lacio kaska samo jedan bod za Starom damom, a ima daleko bolju gol-razliku (60:23 prema 50:24).

Ostali ne bi imali mnogo razloga da se žale budući da trećeplasirani Inter zaostaje osam bodova za Laciom, doduše uz utakmicu manje od Rimljana.

Video: Strahinja Pavlović otkrio kako je dobio nadimak Kalaba

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA