≫ 

Gazda Juventusa zabrinut za egzisteciju najjačih klubova, a smetala mu je Atalanta u Ligi šampiona

Anjelijeve izjave u poslednje vreme ne nailaze na simpatije fudbalske javnosti

  • 4
andrea anjeli Foto: youtube/juventus

Predsednik Jubventusa Andrea Anjeli navukao je gnev mnogih navijača, i ne samo njih, izjavom o tome kako se fudbal može spasiti samo stvaranjem "Superlige šampiona", no nije to i jedina njegova misao koja je naišla na kritiku javnosti.

I u Italiji su ga dočekali "na nož", naročito u Bergamu, zbog izjave kako "nije siguran da Atalanta zaslužuje direktan plasman u Ligu šampiona".

Anjeli je sve to govorio kao predsednik udruženja evropskih klubova (ECA), sa te pozicije svaka njegova reč ima veću težinu, ali sada se i Anjeli, kao i svi oni najveći klubovi koji su težili odvajanju u superligu - u ozbiljnom problemu.

Naravno, svima njima planove kvari koronavirus koji preti da, zabrinuto kaže Anjeli, dovede veliki broj klubova do bankrota.

- Svi smo fudbalski rukovodioci odgovorni za dobrobit, održivost i stabilnost klubova kojima upravljamo, koji se sada nalaze pred egizstencijalnom pretnjom - rekao je gazda Juventusa, u mejlu koji je objavila agencija Rojters.

Sada kada je sve stalo fudbal trpi teške gubitke, brojni klubovi, i oni najveći i najbogatiji, su primorani da režu plate igračima samo da bi premostili ovaj period.

Ali šta ako on potraje mesecima, šta onda, pita se Anjeli.

- Kako je fudbal sad u prekidu tako nestaju i naši prihodi od kojih smo zavisni da plaćamo igrače i stručni štab, i ostale operativne troškove. Niko nije imun na ovo što se dešava, a vreme je sada ključna stvar. Esencija. Perid ispred nas, sada kada nema fudbala, biće najveći izazov s kojim se fudbalska industrija ikad suočila. Mnogo sastanaka smo obavili do sada, rasprave su vrlo aktivne o tome kakav bi pristup trebalo da bude UEFA-inom licenciranju i Finansijskom fer pleju u svetlu trenutne krize.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    28. mart 2020 | 15:14

    Što bih voleo da bankrotiraju ti megalomani u fudbalu da se napokon vrate vrednosti pravog fudbala

  • Bačvanin

    28. mart 2020 | 14:14

    Lako se da rešiti problem,donese se zakon da fudbaleri mogu najviše mesečno 5000 € da primaju i mirna Bačka ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA