≫ 

Birmančević o tvrdnji iz Zvezde da se liga nastavlja u maju: To ne određujemo mi i UEFA, nego virus

Lepo mi je u selu, ali mi fale treninzi, kaže igrač Čuke

  • 2
veljko birmančević Foto: MN Press

Dvadeset dvogodišnji krilni fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević kaže da mu nedostaju treninzi mada mu prija što posle sedam godina u Beogradu ima vremena da se posveti starim drugovima iz sela.

On je trenutno u Varni kod Šapca gde trenira po posebnom režimu koji je klub poslao svojim prvotimcima kada je došlo do prekida Superlige i sporta u našoj zemlji zbog korona virusa.

- Po proglašenju vanrednog stanja otišao sam kući. Tu sam svakako bezbedniji nego da sam ostao u Beogradu. U glavnom gradu sam zbog fudbala već sedam godina, možda i najlepši period života nisam proveo kod kuće, sa porodicom i prijateljima iz detinjstva. Zna se da fudbal zahteva mnogo rada, treninga i odricanja. Kad se već sve ovako izdešavalo, pokušavam da nađem pozitivne stvari u ovoj situaciji, tako da sam sada u mojoj Varni, sa najmilijima - kaže Birmančević za sajt kluba.

Otkrio je da mu veliko dvorište u Varni omogućava da odradi zadati program, te da sa bratom igra fudbal i stoni tenis.

- Kada nastupi policijski čas, opet ostaje dovoljno vremena za druženje sa mojima - dodaje Birmančević.

Šali se kada kaže da mu je ovako sve potaman i brzo ističe da mu fale normalni treninzi, a kada će ih biti, to niko ne zna.

S tim u vezi kaže da tvrdnje koje su se u medijima pojavile prethodnih dana, da se prvenstvo nastavlja u maju, ne zavise od nas.

Ovo je nedavno izneo predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović na osnovu informacije koje je dobio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

- To su za sada samo spekulacije. Kad će se i da li će se šampionat nastaviti, ne zavisi od nas, od saveza, UEFA, već od virusa. Na nama je da radimo koliko možemo u ovim uslovima, iako zaista nije lako. Lično, sa treninzima sam počeo odmah, znam kako bih izgledao da nisam na primer radio pet-šest dana, imao bih problem.

Veljko Birmančević Foto: MN Press

- Jeste da smo u trenutku prekida Superlige bili peti i da nam ne odgovara ta pozicija, s obzirom da ne vodi u Evropu. Sa te strane, odgovaralo bi nam da se nastavi takmičenje, uz sve to i moja forma je krenula da se diže, a i Čukarički je igrao bolje. No, virus nas je sve prekinuo, veliko je pitanje koliko će sve ovo trajati - tvrdi Birmančević.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ig

    29. mart 2020 | 19:08

    Klinac ako ti je Terza tako rekao ima da se igra ti i mali franjevci se nista ne pitate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA