• 3

Mozzart u službi građana Srbije: Svima su na raspolaganju naši kombiji, vozači, magacioneri...

Lider u oblasti priređivanja igara na sreću pokazao kako u kriznim situacijama uspešne kompanije treba da se ophode prema sugrađanima, zaposlenima, državi...

  • 3

Niko ne sme da ostane bez pomoći – to je moto kojim se u ovim kriznim danima vodi i kompanija Mozzart, čiji su se zaposleni praktično od prvog dana vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije virusa korona stavili na raspolaganje najugroženijim građanima Srbije.

Osim kroz finansijsku pomoć za kupovinu paketa s osnovnim životnim namirnicama pre svih penzionerima, Mozzart se u borbu za obezbeđivanje normalnog života za sve građane u nenormalnim uslovima uključio i tako što je veliki broj svojih zaposlenih stavio na raspolaganje državnim organima, kako bi svi oni kojima je pomoć namenjena istu dobili na kućni prag u što kraćem roku.

- Mi smo kompanija koja je prepoznata po dobroj organizaciji posla, i sada smo i to iskustvo stavili u službu građana naše zemlje. Naši operateri, dispečeri, vozači, magacioneri... uključeni su u proces dopremanja pomoći građanima i moram da kažem da to od prvog dana funkcioniše besprekorno i da su mnogi penzioneri pravovremeno dobili pomoć upravo zahvaljujući našem angažovanju. Prvu ovakvu akciju realizovali smo čim je uvedeno vanredno stanje i zabrana kretanja za osobe preko 65 godina, i to na beogradskoj opštini Voždovac, na poziv čijeg predsednika Aleksandra Savića smo se odazvali. Potom smo delovanje proširili i na druge opštine širom Srbije - ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Pomoć u kupovini i dostavljanju prehrambenih proizvoda jeste osnovna, ali mnogi i ne znaju šta se događa "iza zavese". Primera radi, sve bolnice, domovi zdravlja i druge javne ustanove koje zbog prirode posla moraju da rade u vanrednom stanju svaki dan moraju da budu detaljno dezinfikovane. S obzirom na to da se radi o ogromnim površinama, u pitanju su hiljade litara dezinfekcionih sredstava na dnevnom nivou. Sve te količine treba svako jutro odvesti na lokacije gde su potrebne, a i tu Mozzart pruža pomoć.

- Na poziv Grada Beograda, tačnije predsednika Skupštine Grada Nikole Nikodijevića, stavili smo Beogradu na raspolaganje dva kombija, vozače i magacionere koji svako jutro prevoze dezinfekciona sredstva u razne ustanove. Ne samo da ih prevoze, već ih utovaruju i istovaruju, i time značajno olakšavaju funkcionisanje objekata koji su ovih dana od presudne važnosti - kaže Popović.

Kompanija Mozzart je u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa preko 400.000 evra, u šta je uključena kupovina i nabavka deset invazivnih respiratora, finansijka pomoć bolnicama, kupovina paketa... a iz ovog privrednog giganta ističu da je vrednost drugih vidova pomoći nemerljiva.

- Kao što uvek ističemo, zaposleni su naše najveće bogatstvo, godinama ulažemo u njihovo obrazovanje i usavršavanje, i sada smo svo to iskustvo i stečeno znanje stavili u službu borbe protiv pošasti koja nas je snašla. Niko od naših zaposlenih, njih oko 4.500, ne treba da brine za svoje radno mesto, kao ni za smanjivanje plate, a ovu priliku bih iskoristio da pozovem i druga privredna društva da slede naš primer i maksimalno zaštite zaposlene. To je jedina ispravna strategija. Dobro se dobrim vraća, pa su tako mladi inženjeri iz našeg IT sektora samoinicijativno napravili i poklonili državi veb-servis koji brzo i lako povezuje one koji žele da volonterski pomognu i one kojima je pomoć potrebna - ponosno ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

Video: Matić u karantinu radi trbušnjake, a teg mu i ne treba jer ima nju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima