Misterija najčuvenije fudbalske frizure: Zašto se Ronaldo ovako ošišao i kako mu je to pomoglo na SP

Brazilac je pred Svetsko prvenstvo 2002. izveo trik koji mu je pomogao i rasteretio ga

  • 2
Ronaldo, Fudbalska reprezentacija Brazila, 2002, Svetsko prvenstvo, frizura Foto: Guliver/Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Brazilac Ronaldo bio je fenomen kakav se retko viđa u fudbalu. Zato je i dobio nadimak "Fenomeno". Da nije bilo teških povreda Ronaldo bi pokazao i mnogo više nego što je to ostvario tokom karijere.

Ali, i ovako, Ronaldo je ostao upamćen kao jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, a posebno je briljirao na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, kada je bio najbolji strelac prvenstva.

Ronaldo je postigao 8 golova u 7 mečeva i osvojio je zlatnu kopačku. Dao je gol protiv svakog protivnika, izuzev četvrtfinala protiv Engleske.

Bio je i heroj finala sa dva postignuta gola protiv Nemačke, kada je matirao Olivera Kana, koji je bio najbolji igrač prvenstva.

Ipak, ono po čemu je Ronaldo ostao upamćen jeste njegova frizura, koja sasvim sigurno ostaje najlegendarnija u istoriji fudbala.

Tog leta su se milioni klinaca širom sveta šišali kao Ronaldo, iako frizura ne izgleda preterano lepo, bila je najpopularnija na svetu.

Nedavno je jedan snimak postao hit na društvenim mrežama, kada sin moli oca da ga ošiša kao Ronalda, misleći na Kristijana, ali otac zna samo za jednog Ronalda, onog originalnog iz Brazila, pa je klinac završio sa najlegendarnijom frizurom iz 2002. godine.

To je bio povod da se podsetimo Ronaldove i priče o njoj.

Sam Ronaldo je otkrio da je to uradio da bi skrenuo pažnju sa mnogo bitnije stvari koja ga je mučila pred Mundijal - povrede noge. Kada se pojavio na prvom treningu sa takvom frizurom, niko više nije pričao o povredi, već samo o njegovom novom imidžu.

- Imao sam povredu noge i svi su pričali o tome. Odlučio sam se da ošišam tako kosu i da ostavim mali deo tu. Došao sam na trening i svi su me videli sa lošom kosom. Svi su pričali o frizuri i zaboravili su na povredu. Mogao sam da ostanem miran i opušten i da se fokusiram na trening. Nisam ponosan na frizuru, jer je bila prilično čudna, ali bio je to dobar način da promenim subjekat - otkrio je Ronaldo pre nekoliko godina.

Pogledajte i galeriju fotografija žene Brazilca Ronalda, manekenke Seline Loks.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli ks

    7. april 2020 | 22:56

    Dobro se secam tog vremena jer sam popularnog zubu stalno pratio i dobro znam da je izjavio da ga je njegov sin mesao sa robertom carlosom na terenu i u sali je rekao da je mnogo lepsi od carlosa i da bi ga sin razlikovao na terenu on se osisao tako...a ovo za nogu prvi put cujem

  • Me

    8. april 2020 | 06:55

    Najbolji ikada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA