Joviću se prepolovila cena, Sergeju najviše pala: Korona virus izazvao haos kod srpskih fudbalera

Transfermarkt objavio nove vrednosti fudbalera na tržištu, izdvojili smo 10 domaćih igrača koji su najviše osetili posledice krize na njihovu cenu na specijalizovanom portalu

  • 14
Luka Jović, Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić, korona virus Ilustracija Nikola Jovanović; Foto: AP/Tanjug/Marko Jovanović/Nikola Tomić

Popularni fudbalski portal specijalizovan za procenu vrednosti fudbalera, Transfermarkt, objavio je nove cene igrača na tržištu na koje je uticala pandemija korona virusa.

Svim fudbalerima su pale cene, uključujući i najbolje srpske igrače, a isti slučaj je i sa fudbalerima Partizana i Crvene zvezde.

Najbolji i najskuplji igrači na fudbalskom tržištu će najviše osetiti na svojoj koži krizu koju će u fudbalu izazvati pandemija, kao i finansijska recesija koja sledi zbog neigranja utakmica i gubitka novca od TV prava i prodaje ulaznica.

Mnogi klubovi već su počeli da smanjuju plate, rade to i naši klubovi, pa su tako i fudbaleri Zvezde i Partizana pristali na manje plate.

Jasno je da nas na leto čeka potpuno drugačija situacija od uobičajene za transfere. Sigurno je da neće biti mnogo velikih transfera na koje smo navikli, pa će najveći gubitnici ove krize biti igrači koji su mogli ovog leta da unovče dobre partije i da pređu u neki od najvećih klubova.

Tako je najveći gubitnik Sergej Milinkvović Savić, koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Lacija sa kojim se borio za titulu do prekida Serije A. Njegova cena bila je na Transfermarketu 80 miliona evra do korona krize, sa tendencijom rasta, a nedavno je procurila informacija da bi mogao u Junajted.

Pogledajte koliko je pala cena na tržištu za 10 najskupljih srpskih fudbalera

Međutim, Transfermarkt je smanjio Sergeju sada cenu sa 80 na 64 miliona, što je 16 miliona evra manje.

Osetio je i Luka Jović, fudbaler Reala žestok udar. Od kako ga je Real kupio za 60 miliona evra, do danas mu se cena faktički prepolovila i sada je 32 miliona evra. Joviću je cena pala još pre nekoliko meseci sa 60 na 40 miliona, jer je slabije igrao, ali je sada zbog korona virusa imao dodatni pad sa 40 na 32 miliona evra.

Identičnu situaciju kao Jović ima i Filip Kostić, fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, kome je cena sa 40 pala na 32 miliona evra.

Posle njih sledi Nikola Milenković, kome je cena sa 30 pala na 24 miliona evra, a onda sledi nekoliko reprezentativaca kojima je umesto 25 miliona cena sada 20, među kojima je i kapiten Ajaksa Dušan Tadić.

Listu od 10 najskupljih fudbalera završava Dušan Vlahović, fudbaler Fiorentine, koji je čak bio zaražen korona virusom, koji je uspeo da savlada.

Video: Vlahović se javio iz izolacije i ispričao svoje iskustvo sa korona virusom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gubernala

    8. april 2020 | 16:33

    Jovic je nula od coveka i nula od igraca. Onim potezom kada je zarazio pola srbije je zatvorio vrata reprezentacije zauvek. Ne objavljujte vesti o tom propalom fudbaleru

  • misa tumbas

    8. april 2020 | 18:00

    Sergeju nista nije palo ...mediji pumpaju njegovu cenu I prodaju ga vec 3 godine.Suvi prosek od igraca

  • Tako nekako

    8. april 2020 | 16:38

    Pa nije mi jasno da jedan sportista vredi osamdeset miliona eura alo ljudi i to za par sezona, a koliko takvih ima i još skupljih a gde je košarka i drugi sportovi, ogroman novac se tu vrti, pola da se da za nauku, zdravstvo, očuvanje životne sredine itd, onda bi ova naša planeta drugačije izgledala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA