≫ 

Partizan potvrdio smanjenje plata igračima, pa "otkrio" kada se prvenstvo nastavlja!

Stiglo i saopštenje crno-belih

  • 7
Početak priprema FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem u kom je potvrdio ranija saznanja Telegrafa da će prvotimcima kluba biti smanjene plate za 50 odsto.

Crno-beli su održali sednicu UO na kojoj su doneli ovu odluku, a saopštenje prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 COV 19, te uvedenog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatniji prevazilaženje predstojeće finansijske krize

- Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

- S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA, mišljenja Ministarsta omladine i sporta Republike Srbije i članova 116 i 117 Zakona o radu Republike Srbije, a u vezi sa članom 137 Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je na sednici Upravnog odbora jednoglasno odlučio sledeće:

- Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto - u potpisu FK Partizan.

Video: Sadikova poruka Srbima: Molim vas, ostanimo kod kuće, svakog dana iz Italije čujem sve najgore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vx

    8. april 2020 | 15:17

    Da li je rukovodstvo i sebi smanjilo plate ,ako jeste koliko?

  • Kursumlija

    8. april 2020 | 15:17

    Otkudd ovaj Vazura u Paetizanu to mi nikad nece biti jasno!!!

  • Dejo

    8. april 2020 | 17:22

    Lopovi,pa koliko smanjuju,da se zna po igračima.Zvezda transparentno objavi u evro po igraču koliko kome smanji.Zato je zvezda veliki klub,transparentno javno pa šta bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA