El Klasiko na arhipelagu: Hoće li se špansko prvenstvo privesti kraju na najneobičnijoj lokaciji?

Zanimljiv predlog stigao je u sedište La Lige

  • 1
Spain Soccer La Liga Mesi i Ramos bi vodili duele na ostrvu Foto: Tanjug/AP

Korona virus ne jenjava, a mnoge lige traže način da nastave takmičenja koja usled prikida zbog pandemije gube milione evra. Prošle nedelje u Engleskoj se pojavila čak i ideja da se sezona privede kraju u Kini, ako ne prođe predlog sa organizovanjem utakmicama na dva prazna stadiona.

Španci su danas obelodanili sličnu ideju. Naime, udruženje hotelijera sa Kanarskih ostrva predložilo je da se španska fudbalska La Liga nastavi i odigra na ovom arhipelagu uz zapadnu obalu Afrike.

Arhipelag je udaljen od španskog tla koje je pogođeno korona virusom, a predsednik Horhe Marisal poslao je pismo predsednicima Fudbalskog saveza Španije i La Lige, organizatora prvenstva.

- Udaljenost je delimično zaštitila ostrva od širenja virusa, za razliku od onog što se dogodilo u drugim delovima španskih teritorija. Raspolažemo sa dovoljno fudbalskih terena i dozvolom za igranje Primere, a takođe imamo i terene za fizićku pripremu igrača - rekao je Marisal, koji još uvek nije dobio odgovor o čelnika španskog fudbala.

Podsetimo, Primera je prekinuta 13. marta, kada je proglašno vanredno stanje u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    10. april 2020 | 15:44

    Da hoce vise ovi sportisti da uzmu te pare i da ne kukaju vise reklo bi se teze je njima nego osobama sto su na aparatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA