Grujić o najčudnijim treninzima u Herti: Bez kontakta, bez startova...

Igrači kluba iz Berlina od ponedeljka su ponovo u pogonu, ali se tokom seanse striktno pridržavaju preporuka o distancijranju

  • 1

Fudbaleri Herte su od ponedeljka ponovo u pogonu, vratili su se u trenažni proces koji funkcioniše po posebnim pravilima - bez kontakta i približavanja.

Zbog aktuelne pandemije korona virusa i u Herti se striktno pridržavaju mera distanciranja i ostalih preventivnih preporuka, pa su i treninzi fudbalera znatno drugačiji nego inače, ali sve je bolje, kako kaže naš fudbaler Marko Grujić, nego konstantno biti kod kuće.

- Vratili smo se treninzima u ponedeljak. Radimo u dve grupe po osmoro, podeljeni na dva terena. Tako imamo dovoljno prostora između nas pa se ne približavamo jedni drugima. Dobro je opet imati loptu u nogama, doduše nema startova, nema ni kontakta, jer se pridržavamo mera - približio je Grujić, u razgovoru za sajt "TheAthletic", kako izgleda trening u vanrednim okolnostima.

Mere opreza su i dalje prisutne među igračima.

- Koristimo svlačionicu, ali samo nakratko i ne tuširamo se tamo. Ovo je mali korak za nas, ali je u svakom slučaju bolje nego da sedimo kod kuće.

U Herti je početkom izbijanja pandemije bilo dva slučaja zaraženih, usledio je karantin, a sada je situacija više nego povoljna. Svi igrači i članovi stručnog štaba su na poslednjem testu bili negativni, i ukoliko i drugi test pokaže iste rezultate za sve, ekipa će nastaviti da radi najnormalnije.

- Ako niko ne bude zaražen, od ponedeljka ćemo trenirati kao i pre prekida sezone. Ja sam drugi put testiran, bio sam negaivan, i na sreću se osećam dobro.

Grujić je, podsetimo, u Herti na pozajmici iz Liverpula, a pošto se Bundesliga nastavi, i ako se nastavi, imaće težak izazov da sačuva klub u eliti pošto je ekipa u nezavidnoj poziciji sa samo šest bodova više od prvog tima "ispod crte" Fortune iz Dizeldorfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko 40%

    11. april 2020 | 16:58

    Izdrzi brate moj budi jak!! Hvala na novostima iz berlina, nas su nam potrebni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA