≫ 

Zemljaci slave patriotski potez Drogbe: Podiže bolnicu, predao je za borbu protiv pandemije

Majstor i van terena

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Bivši napadač Čelsija i Marseja Didije Drogba uključio se u borbu protiv korona virusa tako što je bolnicu stavio na raspolaganje državnim vlastima Obale Slonovače.

On pod okriljem fondacije "Drogba" gradi zdravstvenu ustanovu u rodnom Abidžanu, bolnica nije potpuno završena, ali u toku krize joj se lako može naći namena.

- Država ima odgovornost da sve to učini sada funkcionalnim - tvrdi direktorka fondacije Marijam Breka.

Bolnica nosi ime Lorana Pokua, fudbalera koji je preminuo pre četiri godine, a čelnik regionalnog saveza u Abidžanu Vensan To Bi Iri zahvalio je Drogbi na patriotskom potezu.

U istom gradu Obale Slonovače će se ukupno 13 bolnica koristiti u borbi protiv COVID-19, a u čitavoj državi ukupno 45 zdravstvenih ustanova.

Od kada je 11. marta zabeležen prvi slučaj zaraze novim virusom, u Obali Slonovače je kod 574 ljudi otkriven virus, 85 se oporavilo, a petoro je preminulo.

Da podsetimo, Drogba je tokom karijere igrao za Le Man, Olimpik iz Marseja, Čelsi, Galatasaraj, Šangaj Šenhua, Montreal Impakt i Finiks Rajzing. Najveći trag je ostavio u Londonu jer je sa Čelsijem 2012. godine osvojio Ligu šampiona.

Video: JK krišom snimala Duška kako peva hit Dragane Mirković

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA